Tabbladen in macOS Sierra.

Vijfde beta van macOS Sierra 10.12.1 ter voorbereiding nieuwe Macs nu beschikbaar

De vijfde testversie van macOS Sierra 10.12.1 is zojuist beschikbaar gekomen. Deze vijfde beta bevat bugfixes voor bestaande Macs, maar dient mogelijk ook ter voorbereiding voor de aanstaande nieuwe Macs.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Eind deze maand moeten volgens de laatste berichten de nieuwe Macs in de schappen liggen, met de nieuwe MacBook Pro als belangrijkste model. Op die nieuwe Macs draait dan hoogstwaarschijnlijk een nieuwe versie van macOS Sierra. macOS Sierra 10.12.1 is de afgelopen weken al veelvuldig getest met vier betaversies, maar vanavond is daar weer een versie bijgekomen. Deze vijfde beta is nu te downloaden voor geregistreerde ontwikkelaars en publieke betatesters.

Tabbladen in macOS Sierra.

Beta 5 macOS Sierra 10.12.1

macOS Sierra loopt een versie voor op de andere huidige testversies. Terwijl van iOS 10.1 maandagavond de vierde beta verscheen, gaat het bij macOS Sierra 10.12.1 dus om de vijfde testversie. Wel verscheen er vanavond een vijfde beta van iOS 10.1, maar die is er alleen voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. In macOS Sierra 10.12.1 worden voornamelijk bugs en problemen verholpen, maar de update voegt waarschijnlijk ook ondersteuning toe voor de aanraakgevoelige knoppenbalk die mogelijk toegevoegd wordt aan de nieuwe MacBook Pro.

Volgende week nieuwe Macs en macOS Sierra 10.12.1

Omdat deze nieuwe versie geprogrammeerd moet staan op de nieuwe MacBooks, zit er meer haast bij het uitbrengen van deze versie. Alles wijst erop dat Apple de nieuwe Macs volgende week donderdag (27 oktober) zal introduceren. Iedereen met een huidige Mac met macOS Sierra kan de 10.12.1-update waarschijnlijk ergens de komende week downloaden, mogelijk tegelijkertijd met de definitieve versie van iOS 10.1.

De vijfde beta van macOS Sierra 10.12.1 is beschikbaar voor ontwikkelaars en voor publieke betatesters. De nieuwe versie is beschikbaar vanaf de ontwikkelaarswebsite van Apple en verschijnt ook in het Updates-tabblad in de Mac App Store.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 19 oktober: Informatie over publieke beta en het aankomende Mac-event toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2016, 1:38
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macos sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.