Vijfde beta van macOS Sierra 10.12.1 ter voorbereiding nieuwe Macs nu beschikbaar

De vijfde testversie van macOS Sierra 10.12.1 is zojuist beschikbaar gekomen. Deze vijfde beta bevat bugfixes voor bestaande Macs, maar dient mogelijk ook ter voorbereiding voor de aanstaande nieuwe Macs.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eind deze maand moeten volgens de laatste berichten de nieuwe Macs in de schappen liggen, met de nieuwe MacBook Pro als belangrijkste model. Op die nieuwe Macs draait dan hoogstwaarschijnlijk een nieuwe versie van macOS Sierra. macOS Sierra 10.12.1 is de afgelopen weken al veelvuldig getest met vier betaversies, maar vanavond is daar weer een versie bijgekomen. Deze vijfde beta is nu te downloaden voor geregistreerde ontwikkelaars en publieke betatesters.

Tabbladen in macOS Sierra.

Beta 5 macOS Sierra 10.12.1

macOS Sierra loopt een versie voor op de andere huidige testversies. Terwijl van iOS 10.1 maandagavond de vierde beta verscheen, gaat het bij macOS Sierra 10.12.1 dus om de vijfde testversie. Wel verscheen er vanavond een vijfde beta van iOS 10.1, maar die is er alleen voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. In macOS Sierra 10.12.1 worden voornamelijk bugs en problemen verholpen, maar de update voegt waarschijnlijk ook ondersteuning toe voor de aanraakgevoelige knoppenbalk die mogelijk toegevoegd wordt aan de nieuwe MacBook Pro.

Bekijk ook

Apple brengt vijfde publieke beta van iOS 10.1 voor iPhone 7 (Plus) uit

Apple heeft de vijfde publieke beta van iOS 10.1 voor de iPhone 7 (Plus) uitgebracht, waarmee waarschijnlijk een bug met 4G-verbindingen is opgelost.

Volgende week nieuwe Macs en macOS Sierra 10.12.1

Omdat deze nieuwe versie geprogrammeerd moet staan op de nieuwe MacBooks, zit er meer haast bij het uitbrengen van deze versie. Alles wijst erop dat Apple de nieuwe Macs volgende week donderdag (27 oktober) zal introduceren. Iedereen met een huidige Mac met macOS Sierra kan de 10.12.1-update waarschijnlijk ergens de komende week downloaden, mogelijk tegelijkertijd met de definitieve versie van iOS 10.1.

Bekijk ook

Mac-event vanavond om 19:00 uur: dit kun je verwachten

Vanavond vindt Apple's volgende keynote plaats, gericht op de Mac. Wat kun je precies van dit evenement verwachten en welke nieuwe MacBooks gaat Apple zoal aankondigen? Dat lees je hier!

De vijfde beta van macOS Sierra 10.12.1 is beschikbaar voor ontwikkelaars en voor publieke betatesters. De nieuwe versie is beschikbaar vanaf de ontwikkelaarswebsite van Apple en verschijnt ook in het Updates-tabblad in de Mac App Store.

Bekijk ook

macOS Sierra 10.12: het complete overzicht

Alles over macOS Sierra 10.12 voor de Mac, dat in 2016 beschikbaar kwam voor iMac en MacBooks. Lees over de Sierra functies, release, nieuws en meer.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 19 oktober: Informatie over publieke beta en het aankomende Mac-event toegevoegd.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.