Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

‘Nieuwe MacBook Pro’s verschijnen nog deze maand’

Apple is nog steeds van plan in oktober nieuwe MacBook Pro's uit te brengen. Daarnaast wordt gesproken over een 13-inch MacBook Air met USB-C.

Apple is nog steeds van plan om de nieuwe MacBook Pro nog deze maand aan te kondigen. De eerste leveringen zullen eind oktober plaatsvinden, volgens nieuwe informatie van de Japanse site Mac Otakara. Ze baseren zich daarbij op informatie van “een betrouwbare Chinese leverancier”. Apple zou van plan zijn om de 13- en 15-inch MacBook Pro-modellen te vernieuwen. Daarnaast zou er een nieuwe 13-inch MacBook Air met USB-C bij komen. Wat ontbreekt in het rijtje is de 11-inch MacBook Air. Die zal niet worden vernieuwd, aldus de geruchten.


Apple MacBook concept door Martin Hajek

Nieuwe MacBook Pro-modellen

De twee nieuwe MacBook Pro-modellen zullen de bestaande vervangen. Volgens eerdere geruchten zullen ze worden voorzien van vier USB-C-poorten, waarbij het SD-kaartslot, de HDMI-poort, USB-A-poorten en de MagSafe-connector zullen vervallen. Ook zouden ze een nieuw ontworpen, dunnere behuizing hebben met een platter toetsenbord, een aanraakgevoelige OLED-strip bovenlaags het toetsenbord en Touch ID.

MacBook Air met USB-C

Bij de 13-inch MacBook Air wordt gesproken over USB-C-poorten en Thunderbolt 3-ondersteuning.

Er is al door meerdere bronnen gezegd dat Apple in oktober nieuwe MacBooks gaat uitbrengen. Het probleem is alleen dat de maand over twee weken al eindigt en dat het voor Apple erg krap wordt om nog een evenement aan te kondigen. Tot nu toe zijn er geen uitnodigingen verstuurd. Het alternatief is dat Apple de nieuwe MacBooks op de markt brengt zonder evenement, maar met alleen een persbericht.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 oktober 2016 om 8:35
Onderwerp
Categorie
Mac en macOS

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.