Widgets op een iPhone in iOS 10.

Vierde beta van iOS 10.1 met Portret-functie en iMessage-verbeteringen beschikbaar

Apple heeft weer een nieuwe beta vrijgegeven. Het gaat om de vierde beta van iOS 10.1, de nieuwste versie voor elk toestel met iOS 10. Voor de iPhone 7 Plus wordt de nieuwe Portret-stand toegevoegd, terwijl er ook iMessage-verbeteringen zijn.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Widgets op een iPhone in iOS 10.
Weer een nieuwe week, dus dat betekent ook weer een nieuwe betaversie. Deze keer gaat het om de vierde beta van iOS 10.1, de eerstvolgende grote nieuwe update voor toestellen met iOS 10. iOS 10.1 bevat een aantal grote verbeteringen, vooral voor de iPhone 7 Plus. De nieuwe Portret-stand maakt het mogelijk om een mooie portretfoto te maken, waardoor de achtergrond wazig weergegeven wordt dankzij de twee cameralenzen van de grootste iPhone 7. Ontwikkelaars en publieke testers kunnen nu aan de slag met de vierde beta van iOS 10.1.

Beta 4 van iOS 10.1 met Portret-stand en andere verbeteringen

De Portret-stand van iOS 10.1 is alleen te gebruiken op de iPhone 7 Plus, omdat deze stand gebruikmaakt van de twee cameralenzen van deze iPhone 7. Met de Portret-stand legt de camera de focus op de persoon of het voorwerp dat gefotografeerd wordt, terwijl de achtergrond wazig gemaakt wordt. De stand is te vinden in de Camera-app en geeft aan of het te fotograferen object dichter of verder weg van de camera moet staan. Deze Portret-stand is al sinds de eerste beta van iOS 10.1 aanwezig en wordt in deze vierde beta verder getest. Wil je meer weten over deze Portret-stand, lees dan onze cameratest van de iPhone 7 Plus.

Verder heeft Apple nog wat wijzigingen doorgebracht voor iMessage. Zo zijn de bolletjes die aangeven hoeveel iMessage-apps er geïnstalleerd zijn, vervangen door een scrolbalk. Ook kun je iMessage-effecten die bij een bericht verstuurd zijn opnieuw afspelen met een nieuwe Replay-knop. En heb je Verminder beweging aan staan, dan is er nu een aparte knop om iMessage-animaties toch zichtbaar te maken. Mochten er in deze vierde beta nog nieuwe ontdekkingen gedaan worden, dan werken we dit artikel bij. De exacte changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken.

De vierde beta van iOS 10.1 is voor ontwikkelaars en publieke testers beschikbaar via Algemeen > Software-update op de iPhone, iPad en iPod touch. iOS 10.1 wordt ergens de komende weken voor iedereen verwacht. Eerder vanavond bracht Apple al iOS 10.0.3 voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus voor iedereen uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2016, 8:23
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.