Reacties voor: Nu beschikbaar: macOS Catalina 10.15.5 met nieuwe batterijfunctie

Apple heeft macOS Catalina 10.15.5 uitgebracht. De update brengt verbeteringen en een nieuwe functie voor MacBooks. Daarmee moet de batterij langer mee gaan.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Ik wacht wel even tot wifi en Bluetooth het nog blijken te doen, de apps gewoon weer werken, de Finder nog windows kan openen, rand apparatuur niet afgeschakeld wordt, de administrator functie niet weer wijdopen gezet wordt met een leeg password enzovoort enzovoorts
    En als mijn batterij dan überhaupt nog wil laden is het helemaal meegenomen

  2. De levensduur wordt dus verlengd maar niet de gebruiksduur met een full charge. Benieuwd hoeveel het scheelt. Als ik 10 meer batterijverval heb in een periode van 3 jaar als ik deze functie niet gebruik, dan heb ik dat liever dan een half uur (bijvoorbeeld) minder werktijd :/

  3. Lijkt mij een super verbetering.
    Alleen dacht ik begrepen te hebben dat het verstandig is om een Macbook sowieso aan zijn lader te laten wanneer deze als “desktop” wordt gebruikt.
    Inplaats van loskoppelen en weer een nieuwe laadcyclus nodig hebben aan het einde van de dag.

  4. Bij mijn MacBook Pro 2014 is de optie batterijconditiebeheer niet zichtbaar na het updaten. Iemand enig idee hoe dat kan komen?

  5. Origineel geplaatst door Toni
    Bij mijn MacBook Pro 2014 is de optie batterijconditiebeheer niet zichtbaar na het updaten. Iemand enig idee hoe dat kan komen?

    Ik dacht dat het voor de modellen met thunderbolt 3 aansluiting is, kan dit? Weet niet precies vanaf welk jaar thunderbolt 3 ingebouwd is.

  6. @Toni: Deze functie werkt op macbook pro 2016 en nieuwer.

  7. Origineel geplaatst door Toni
    Bij mijn MacBook Pro 2014 is de optie batterijconditiebeheer niet zichtbaar na het updaten. Iemand enig idee hoe dat kan komen?

    De nieuwe functie werkt alleen met MacBooks met Thunderbolt 3-poorten. Met andere woorden deze functie werkt voor: MacBook Pro 2016 of nieuwer, MacBook Air 2018 of nieuwer.

  8. @Pablo: Oftewel je kan gewoon updaten, want dit werkt gewoon net zoals na elke update.

  9. Ik heb na de update nog steeds gezeur met het terugkomen van mijn Nas na sleepstand. Iets met authenticatie en SMB. Super irritant.

  10. Helaas na de OSX-update naar Catalina 10.15.5 crasht mijn iMac zeer frequent, waarna bij het opnieuw opstarten Bluetooth mijn muis en keyboard niet of zeer lang niet herkent.
    Tot voor de update van Catalina 10.15.5 gebeurde dit nooit !!Geen nieuwe programma’s geinstalleerd.
    De crashes lijken willekeurig te gebeuren.
    Uiterst frustrerend.

  11. @Jeannette: en is er een externe schijf als hij crasht of niet?

  12. Laten we dan ook maar hopen dat foto’s genomen met iPhone 11 max pro en gesynchroniseerd worden op de macbook pro wel geüpload kunnen worden wat nu lig niet kan, heb al contact gehad met  support, en wisten ook even niet hoe ze me konden helpen, ze stelden eerst even deze update voor, maar het is toch maar weer afwachten of het straks opgelost wordt met deze update, in tussentijd behoorlijk irritant dat je steeds weer terug moet naar je iPhone om voor elkaar te krijgen waar je mee bezig was

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.