Reacties voor: Flexgate: Apple neemt stilletjes maatregelen tegen schermproblemen MacBook Pro

Apple lijkt een aanpassing gedaan te hebben in het ontwerp van de MacBook Pro, waardoor de zogenaamde Flexgate opgelost is. Sommige MacBook Pro-modellen met Touch Bar hebben last van schermverlichting die niet goed functioneert.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Alweer een reden om geen macbook pro te halen. Hopelijk gaat mijn 2011 model nog even mee.

  2. Geweldig apparaat de MacBook pro 👍🏻hier nergens
    last van 😁geweldig super mooi helder beeld💥

  3. Niet alleen mét touchbar. Hier zelfde probleem, late 2016 model zonder touchbar

  4. Ik heb nog een MacBook Pro model 2015, gekocht eind 2017. Toen was (bijna) alles nog goed met de MacBooks. Er was alleen een schermissue met lijmvlekken dat door Apple werd opgelost door het te vervangen. Maar géén problemen met verlichting, ratelend en stofgevoelig toetsenbord en nog mét lichtgevend Appeltje (zoals het hoort!) met alle nodige aansluitingen, inclusief Maglite. #blijmee

  5. Het is wat met die MacBook pro modellen vanaf 2016 en nieuwer, achter elkaar verschillende problemen van scherm tot toetsenbord etc.
    Zo blij met mijn MacBook pro uit 2015, zonder butterfly keyboard enzo nog 😃

  6. Ik heb het ook, alleen niet zo erg als op de foto. Ik heb het linksonder mijn scherm en zie het voornamelijk als het beeld zwart is. Macbook Pro 13′ uit 2018.

  7. Ja, ook last van, leuk in combinatie met mijn shift toets die regelmatig niet reageert en ik telkens weer kan uitblazen….

    Zelf nog niet geconcludeerd dat het de backlight leds waren vanwege de meerdere strepen over de volledige breedte.

    Het lijkt bij mij wel een relatie te hebben wanneer de macbook kouder is (buiten in gebruik, of wat langer buiten in mijn tas gehad). Het probleem doet zich dan ook sporadisch voor.

  8. Gelukkig geen last van.

  9. Heb een 13″ Touch Bar 2016 en deze is net een maand terug van de reparatie voor het toetsenbord. Regelmatig toetsen die niet reageren en uitspuiten met hoge druk had steeds minder resultaat. Er is een geheel nieuw toetsenbord (en trackpad) ingezet maar nog steeds met hetzelfde vlinder-mechanisme, dus over een jaar kan ik weer terug…. En nu sinds een week deze prachtige stage verlichting. Voor mij begint er een behoorlijke beurse plek op deze Apple te komen.

  10. De MacBook pro modellen van 2013 konden er ook wat van hoor. Twee keer last gehad van het staingate probleem waardoor de coating van het scherm eraf ging tijdens schoonmaken. Beide keren wel op kosten van Apple vervangen, maar ben nog steeds zenuwachtig als het weer eens tijd is om met een doekje over het scherm te gaan…

  11. Leuk die anorexia laptops. Telkens wat met die dingen. Maak ze iets dikker en stop er goed spul in net als vroeger.

  12. Ik heb niet de beschreven problemen, maar m’n kleuren zijn niet goed. Als ik het scherm 35º open doe, zijn ze goed, als ik ‘t scherm verder open doe lijken alle kleuren een jaren 70 filter te hebben gekregen. Erg irritant.

  13. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie over de desbetreffende kabel.

  14. Ik heb het zelf met de MacBook pro zonder touchbar.

  15. Op die foto bij de pol is het ook zonder toucbar.

  16. Mijn 15” uit 2017 vertoont niet deze ‘podiumverlichting’ maar juist gele vlekken. Schijnbaar niet een echt bekend probleem bij deze versie 🤔
    Zijn er hier meerdere mensen die hier last van hebben?

  17. Origineel geplaatst door Gerard van Enk
    Ik heb niet de beschreven problemen, maar m’n kleuren zijn niet goed. Als ik het scherm 35º open doe, zijn ze goed, als ik ‘t scherm verder open doe lijken alle kleuren een jaren 70 filter te hebben gekregen. Erg irritant.

    Ik heb precies hetzelfde. Als je het scherm verder open doet verdwijnen en/of veranderen kleuren. Bijvoorbeeld een groot deel van de zandduinen van Mojave worden blauw, zwart wordt wit etc 🙁

  18. hier een 13″ Touch Bar 2016…. En nu sinds een week deze prachtige stage verlichting.
    Lijkt wel een podium het scherm met witte spotlights die van onder op het hele scherm schijnen…
    2000 euro uitgegeven 2 jaar en paar maanden geleden . .
    waardeloos dit!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.