MacBook Pro 13 inch als vervanging van MacBook Air.

Instapmodel 13-inch MacBook Pro heeft geen Touch Bar

Apple heeft zojuist de nieuwe 13-inch MacBook Pro aangekondigd. Deze heeft een Retina-scherm en is uitgerust met USB-C, maar heeft geen Touch Bar.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

MacBook Pro 13 inch als vervanging van MacBook Air.
Apple heeft zojuist op het Mac-event een nieuwe MacBook aangekondigd. Het gaat om een 13-inch MacBook Pro met Retina-scherm, maar zonder de nieuwe Touch Bar. Er gingen al een tijd geruchten dat Apple een nieuwe 13-inch MacBook in ontwikkeling had die onder uitgerust zou zijn met USB-C. De nieuwe MacBook komt vandaag beschikbaar in de online Apple Store.

13-inch MacBook Pro met Thunderbolt 3

Deze nieuwe 13-inch MacBook Pro is uitgerust met Tunderbolt 3, te gebruiken voor onder andere USB-C. In tegenstelling tot de 12-inch MacBook, heeft deze 13-inch variant twee aansluitingen om de MacBook mee op te laden en accessoires aan te koppelen. Ook heeft deze versie net als de 12-inch MacBook een koptelefoonaansluiting. Het scherm betreft een Retina-scherm met met een resolutie van 2560 x 1600 pixels.

Het verschil met de andere nieuwe 13-inch MacBook Pro is dat deze niet uitgerust is met de nieuwe Touch Bar. Deze nieuwe 13-inch MacBook Pro dient als een soort instapmodel voor de MacBook Pro-lijn. Apple noemt deze nieuwe MacBook Pro een goede optie voor mensen die normaal gesproken voor een MacBook Air zouden kiezen. Deze 13-inch MacBook Pro komt beschikbaar in zilver en spacegrijs.

De 11-inch MacBook Air wordt uit het assortiment verwijderd, terwijl de 13-inch MacBook Air in ongewijzigde vorm beschikbaar blijft.

MacBook Pro line-up.

Deze 13-inch MacBook Pro komt met een 2,0‑GHz dual‑core Intel Core i5 processor met Turbo Boost tot 3,1 GHz en 4 MB gedeelde L3-cache. Deze is wel uitbreidbaar tot 2,4‑GHz dual‑core Intel Core i7 processor met Turbo Boost tot 3,4 GHz en 4 MB gedeelde L3-cache. Het basismodel komt met 256GB SSD en is uitbreidbaar naar 512GB en 1TB. Ook heeft deze MacBook Pro 8GB aan boord, uit te breiden tot 16GB. De batterij van de 13-inch MacBook Pro gaat tot tien uur mee.

Meer info over onder andere de prijzen van dit nieuwe model vind je in de Apple Store. Deze nieuwe 13-inch MacBook Pro is per direct beschikbaar vanaf €1699.

Dit artikel wordt nog verder aangevuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2016, 11:59
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.