MacBook Pro SSD

Hardware-probleem treft sommige modellen MacBook Pro 13-inch (2017)

Interne memo

De 13-inch MacBook Pro uit 2017 kampt met een hardwareprobleem. Sommige exemplaren hebben te maken met instabiliteit omdat de SSD of het moederbord niet goed functioneert. Dat heeft Apple in een interne memo verspreid aan eigen medewerkers en erkende serviceproviders.

De memo is niet vrijgegeven aan het publiek. Bij problemen met de SSD of het moederbord kan de laptop instabiel worden en moeten beide vervangen worden. Dit is een vrij ingewikkelde reparatie waarvoor je je MacBook tijdelijk moet inleveren. Het gaat alleen om de modellen zonder Touch Bar en alleen de modellen uit 2017. Niet iedereen heeft er last van; het zou gaan om een klein percentage van de gebruikers.


Dat Apple het euvel niet openbaar heeft gemaakt heeft wellicht te maken met het kleine aantal getroffenen. Mensen die er last van hebben nemen vanzelf wel contact met Apple op. Dat lijkt vooralsnog een betere oplossing dan een massale terugroepactie organiseren. Dus heb je een dergelijke 13-inch MacBook zonder Touch Bar uit 2017, let dan even goed op of jij iets merkt van regelmatig crashen of vastlopen. Is dat het geval, dan kun je het beste contact opnemen met Apple voor verdere afhandeling.

MacBook Pro SSD

De interne memo is in handen van MacRumors.

Daarin staat:

Apple has identified a specific population of MacBook Pro (13-inch, 2017, Two Thunderbolt 3 Ports) units requiring both solid state drives and the main logic board to be replaced when either has a functional failure.

A message will appear when either the solid state drive or the main logic board part number is added to the repair of an identified MacBook Pro system. The message will indicate both the SSD and MLB must be replaced when either component has a functional failure.

Mogelijk heeft Apple ondertussen aanpassingen aan de hardware gedaan. Vorige maand was het betreffende model namelijk minder goed leverbaar. In de memo van Apple staat niet wat de oorzaak is dat beide onderdelen vaak tegelijk kuren vertonen. Bij andere problemen, zoals een niet-reagerende trackpad of een gebroken scherm hoeven SSD en moederbord niet vervangen te worden.

De reparaties zijn gratis, ongeacht of je nog MacBook-garantie hebt. Bij een MacBook die in 2017 is gekocht zal er meestal nog sprake zijn van garantie. Bij zakelijke klanten kan de garantie echter verlopen zijn. er kunnen wel extra kosten bij komen als je MacBook aanvullende schade heeft, zoals vochtschade. De MacBook-reparatie duurt ongeveer 5 tot 7 dagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2018, 8:50
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen defect, macbook pro, ssd
Device MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.