MacBook Air en iPhone hebben dezelfde controller-chip

iFixit heeft de MacBook Air gedemonteerd en ontdekte dat de controllerchip voor de touchpad ook al in de iPhone en iPod touch wordt gebruikt.

Macbook AirDe MacBook Air is verkrijgbaar en het eerste wat iFixit in zo’n geval doet, is het demonteren van de hele handel, om te zien wat er zoal inzit. Preciezer gezegd: om te ontdekken wat Apple tot nu toe heeft verzwegen. Een van de ontdekkingen is dat het multi-touch trackpad van de MacBook Air met dezelfde controllerchip werkt, die ook al in de iPhone en de iPod touch werd gebruikt: de Broadcom BCM5974.

Dat dezelfde chip is gebruikt kan betekenen dat Apple daarmee kosten kon besparen, maar ook dat nieuwe aanraak-functies die op het ene apparaat worden ingevoerd, op alledrie apparaten (iPhone, iPod touch, MacBook Air) zouden kunnen werken.

Een andere ontdekking is dat Apple’s bewering dat de batterij van de MacBook Air niet vervangen kan worden, misschien wel wat meevalt. Wie handig is en beschikt over de juiste Phillips-schroevendraaier, kan het klusje makkelijk zelf klaren door het losdraaien van maar liefst 19 schroeven. Lastiger is het vervangen van de 1,8 inch harde schijf. Die laat zo weinig ruimte over, dat het installeren van een 160 GB harddisk uit de iPod classic onbegonnen werk is.

Bekijk alle foto’s bij iFixit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2008, 11:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen broadcom, ifixit, macbook air

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.