Mac Pro 2019 zijkant en front

Reacties voor: Gerucht: ‘Mac Pro krijgt geen M2 Extreme-chip’

Apple zou plannen voor een nieuwe, extra krachtige Mac Pro in de ijskast hebben gezet. De daarvoor benodigde M2 Extreme-chip zou mogelijk zelfs zijn geannuleerd. Dat zegt Mark Gurman van Bloomberg.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 2 reacties

  1. De kracht van  Silicon zit toch in de efficiency, ofwel performance per watt. Dat verkoopt alleen goed bij batterij afhankelijke producten zoals laptops en iPads of apparaten die vanwege de kleine formfactor interessant worden zoals de iMac of Mac mini. De Mac Studio is leuk maar met een grotere Intel kast krijg je toch een shitload aan extra performance. Ik denk dat deze niet super verkoopt. Beter verkopen ze AppleTV formaat kastjes met M3 Pro / Max performance, die ze ook in de MacBook Pro’s gaan stoppen.

  2. @Jeroen: Klopt volledig wat je zegt, alleen wil Apple alleen Apple processoren, dus Intel of AMD is geen optie, hoewel voor dat soort prijzen hun Processoren gewoon interessanter worden.
    Maar daar geeft Apple helemaal niets om, omdat de doelgroep toch wel Apple koopt. Als Apple kopers een keer kritisch zouden worden op hun aankopen, dan had Apple niet op een paar duizend miljard gezeten.
    Trouwens…. waarom een Mac pro kopen als de Mac Studio dezelfde performance kan leveren?
    De clou van de grotere kast was vroeger het kunnen stoeien met storage en grafische kaarten.
    Bij Apple silicone zijn er geen extra grafische kaarten en is storage niet meer in de kast?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.