Affinity Designer op iPad

Affinity Designer brengt professionele illustraties naar de iPad

Met Affinity Designer is er voor het eerst een volledig illustratietool beschikbaar op de iPad. In Affinity Design voor iPad vind je professionele tekentools en vectortools voor ondersteuning voor CMYK en diverse export-formaten.

Affinity Designer

Ongeveer een jaar geleden bracht Serif de app Affinity Photo op de iPad uit als een alternatief voor Photoshop. Nu is er ook een tegenhanger voor Illustrator: met Affinity Designer kun je op de iPad prachtige illustraties maken. Tekentalent is er nog wel voor nodig.


Het Britse bedrijf Serif volgt een heel andere aanpak dan Adobe. In plaats van afgezwakte mobiele versies van apps probeerden ze met Affinity Photo een app te maken die net zo krachtig was als de Mac-app. Bij Affinity Designer passen ze nu dezelfde aanpak toe: geen uitgeklede versie, maar iets waar je echt iets aan hebt. Deze vector-gebaseerde illustratietool met volledige ondersteuning voor de Apple Pencil, drag en drop en Metal.

Affinity Designer for iPad

Je hebt met Affinity Designer op de iPad alle functies tot je beschikking die je ook van de Mac kent. Alle functionaliteit is hetzelfde en dat is knap. Wel is de interface uiteraard aangepast voor het touchscreen.

De app is voorzien van een donkere interface en biedt meer exportmogelijkheden dan ooit is vertoond in een illustratie-app op de iPad. Zo kun je drukklaar materiaal in PDF/X-4 formaat, een meerlaags Photoshop PSD-formaat en vectorformaten zoals SVG en EPS gebruiken. De exportopties zijn EPS, PSD, SVG, PDF, JPG, PNG, TIFF en GIF.

Affinity Designer op iPad

Affinity Designer voor iPad is tijdelijk voor €14,99 verkrijgbaar en dat is een leuke korting ten opzichte van de uiteindelijke prijs van €19,99. Vanwege de zware beperkingen is het alleen te gebruiken op de iPad Pro, de iPad Air 2 en de iPad 2017 en 2018, dus alle nieuwere modellen.

Wil je liever de Mac-versie hebben, dan vind je die in de Mac App Store:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2018, 19:38
Categorie Apps
Onderwerp grafisch
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.