iMac 2019 met Mac App Store.

Mac App Store ondersteunt nu gefaseerde uitrol van updates

Updates voor Mac-apps in de Mac App Store kunnen vanaf nu ook gefaseerd uitgerold worden. Het kan daardoor langer duren voordate een update voor jou beschikbaar is. Eerder was dit ook al beschikbaar op iOS.

Normaal gesproken zijn updates van apps voor alle gebruikers van een app tegelijkertijd beschikbaar. Sinds de vernieuwde App Store van iOS 11 kunnen ontwikkelaars ook kiezen voor een gefaseerde uitrol. Hierdoor komt de update niet meteen voor iedereen beschikbaar, omdat het wordt uitgesmeerd over een periode van zeven dagen. Dit is nu ook beschikbaar voor Mac-apps in de Mac App Store.

Gefaseerde updates in Mac App Store

In macOS Mojave ging de Mac App Store helemaal op de schop, op een vergelijkbare manier als de App Store op de iPhone en iPad. Er is meer focus op achtergrond verhalen en er is een duidelijke indeling op soorten apps. De gefaseerde uitrol van automatische updates was nog niet beschikbaar op de Mac, tot vandaag. Apple gebruikt hiervoor een vast tijdsschema:

 • Dag 1: 1 procent
 • Dag 2: 2 procent
 • Dag 3: 5 procent
 • Dag 4: 10 procent
 • Dag 5: 20 procent
 • Dag 6: 50 procent
 • Dag 7: 100 procent

Dit tijdsschema geldt alleen voor automatische updates. Het is alsnog mogelijk om op elk moment een update handmatig te installeren. Je moet hiervoor wel de automatische downloads voor de Mac App Store uitschakelen. In onze tip lees je hoe je dat doet.

Het voordeel voor ontwikkelaars is dat ze de update kunnen pauzeren zodra de eerste gebruikers problemen melden met de update. Bij het indienen van updates hebben ontwikkelaars nu de optie om de gefaseerde uitrol te selecteren. Voor gebruikers kan het vervelend zijn als een update niet meteen beschikbaar is. In dat geval kun je dus het beste de automatische downloads uitschakelen.

We hebben ook een aparte tip waarin je leest hoe je de automatische app-updates op je iPhone en iPad uitschakelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2019, 9:11
Bron Bron Apple
Via Via 9to5Mac
Categorie Apps
Onderwerp mac app store

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.