Reacties voor: Linka voegt AirPlay toe aan autoradio’s

Met een Linka krijgt de autoradio ondersteuning voor AirPlay. Zo stream je draadloos muziek van je iPhone in de auto.
Lees het complete artikel → Linka voegt AirPlay toe aan autoradio’s
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Heb je dan wel nog internet als je verbonden bent met het wifi signaal?

  2. Volgens mij klopt dit helemaal niet. De meeste bluetooth systemen ondersteunen bluetooth aptx. In veel autoradios wordt APTX ook al gewoon ondersteund. De kwaliteit is subliem…

    dit staat op wikipedia bij APTX: “The aptX audio codec is available for consumer and automotive wireless audio applications”.

  3. Goed nieuws. Heb ‘m besteld. In serieuze audio wordt 24 bits steeds meer de norm. Zeker nu iTunes waarschijnlijk snel ook HD audio gaat uitbrengen. En voor die kwaliteit kom je er nu eenmaal niet met Bluetooth.

  4. Dit wil ik!
    Ik rijd een nieuwe BMW 1-serie waarbij de aux in de armsteun zit, ik heb nu een draadje erdoor naar buiten lopen voor m’n iPhone maar hiermee kan ik dit ding gewoon in de armsteun leggen en heb ik m’n telefoon lekker vrij zonder kabels.
    Ik vraag me alleen af hoe het werkt met de verbinding. Normale airplay werkt met WiFi (is ook nodig bij die audiokwaliteit) maar is het éénmalig WiFi verbinding opzetten met dat ding en werken? Je kan dan alleen geen verbinding meer maken met andere WiFi (hot)spots ondertussen

  5. @gise: Geen BT audio in een nieuwe 1-Serie? Djeez. Het is toch alweer 2014 inmiddels.

  6. Origineel geplaatst door dlo
    Volgens mij klopt dit helemaal niet. De meeste bluetooth systemen ondersteunen bluetooth aptx. In veel autoradios wordt APTX ook al gewoon ondersteund. De kwaliteit is subliem…dit staat op wikipedia bij APTX: “The aptX audio codec is available for consumer and automotive wireless audio applications”.

    Helaas klopt dat niet helemaal. Mijn radio ondersteunt wel BT voor bellen maar muziek niet. Ook niet na diverse software updates van de radio. Dit zou voor mij een uitkomst zijn (niet vanwege de hoge kwaliteit). Ik doe het nu met een kabeltje….

  7. Maar dan maak ik verbinding via mijn telefoon met dat kastje, hoe kan ik dan naar spotify luisteren? voor zover ik weet heeft dat kastje geen internet

  8. Je hebt toch 3G/4G op je telefoon?

    Origineel geplaatst door LightPhoenix
    Maar dan maak ik verbinding via mijn telefoon met dat kastje, hoe kan ik dan naar spotify luisteren? voor zover ik weet heeft dat kastje geen internet

    Ik heb er in ieder geval 2 besteld!

  9. Kleine correctie: met DLNA kun je volgens de makers in 192/24 afspelen. Met AirPlay ben je naar mijn weten gelimiteerd tot 48/24.

  10. @LightPhoenix: Met de mobiele dataverbinding. Dat is ook hoe het werkt met AirPlay speakers.

  11. Ik heb een aantal weken geleden een Alpine radio in mijn auto laten zetten, 110 euro en kan via bluetooth muziek luisteren en dat klinkt erg goed 🙂 .

  12. Voor de schoonheidsprijs: IMHO wordt muziekkwaliteit aangeduid met b.v. 192 kbps, niet met 192 khz. Maar elkeen zal begrijpen wat er wordt bedoeld 🙂

  13. @Paul538: helaas pindakaas, muziekkwaliteit wordt juist wel in kHz en bitdiepte aangegeven. Standaard CD kwaliteit is 44,1 kHz bij 16bit.
    SuperaudioCD daarentegen is 2,8224 MHz bij 1bit (!)
    En ook 96kHz/24bit en 192kHz/24bit zijn bestaande high end geluidsnormen.
    Maar je hebt wel gelijk als je het over MP3 hebt, daar wordt meestal de transfer bitrate in kbp/s gebruikt om de kwaliteit mee aan te geven. De samplebitrate van MP3 is in de meeste gevallen ook 44,1 kHz bij 16bit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.