LastPass iPhone iPad

Wachtwoordenapp LastPass nu twee weken proberen op iOS

Je kan voortaan een account aanmaken op LastPass in de iPhone- en iPad-app. Daarna probeer je twee weken Premium gratis.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

LastPass iPhone iPadLastPass, een van de bekendste applicaties om wachtwoorden voor websites in op te slaan en aan te maken, is voortaan zelfstandig op de iPhone en iPad te gebruiken. Een update zorgt ervoor dat je direct in de applicatie een account kan aanmaken bij de dienst. Die kan je vervolgens twee weken gratis proberen, met alle functionaliteit van een Premium-account.

Dat betekent dat je het programma bijvoorbeeld ook op je computer of Android-tablet kan instelleren om de wachtwoorden ook daar binnen handbereik te hebben. Op andere apparaten bood LastPass de proefperiode al langer aan, maar in de app op iPhone en iPad kreeg je voorheen steeds te lezen dat je al een Premium-account nodig hebt om de app te gebruiken.

Als je op de centen zit, kan je trouwens beter een Premium-abonnement afsluiten op de website dan in de app. LastPass vraagt 10,99 euro voor een jaar in de applicatie, tegen 12 dollar (nog geen 9 euro) op de website. Met een Premium-abonnement kan je onbeperkt wachtwoorden opslaan, aanmaken en websites sorteren op alle platformen waarop je het gebruikt. Je kan daarbij ook gedeelde mappen aanmaken, waarin je wachtwoorden en notities deelt met vrienden en familie. Je kan inloggen met tweestapsverificatie en je informatie offline inzien.

LastPass wachtwoord aanmaken iOS LastPass iPhone wachtwoord invullen

De app LastPass op iPhone en iPad bestaat uit twee onderdelen: de wachtwoordenkluis waarin je logingegevens kan bewaren, aanmaken en wachtwoorden kan kopiëren voor gebruik in andere apps, en een ingebouwde browser waarmee je automatisch wordt ingelogd op de websites waarvoor je wachtwoorden hebt opgeslagen. Op Windows, Mac en Linux werkt LastPass als extensie in de webbrowser, niet als apart programma. Toch wordt de veiligheid van de dienst als goed beschouwd: je versleutelde gegevens zijn alleen te ontgrendelen met je hoofdwachtwoord en daar heb je alleen zelf inzicht in. De app is door zijn abonnementsmodel voordeliger dan het gerenommeerde 1Password, dat op iOS €15,99 kost en op de desktop nog eens 45 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 22:47
Categorie Apps
Onderwerpen lastpass, wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.