‘Apple werkt Kaarten-app nu iedere ochtend bij’

Apple werkt de kaarten in Apple Maps voor iOS nu iedere ochtend om 9 uur bij. Dit ontdekte een Reddit-bezoeker.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Maps - NavigatieApple werkt inmiddels de kaarten in de Kaarten-apps van iOS dagelijks bij. Dit constateerde Reddit-bezoeker heyyoudvd. Volgens hem worden de kaarten in Apple Maps iedere dag om precies 9 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd bijgewerkt. Apple lijkt de afgelopen tijd ineens ontzettend veel voortgang te boeken met het verbeteren van de Kaarten-app. Heyyoudvd denkt zelfs dat Apple in de afgelopen weken meer voortgang heeft gemaakt dan in de twee jaar daarvoor.

In het begin werd de Kaarten-app ongeveer eens per maand bijgewerkt, maar een paar maanden geleden werden er iedere week wijzigingen doorgevoerd. Sinds een paar dagen zou deze update dagelijks worden uitgevoerd. Na 9 uur ‘s ochtends zouden de ‘Points of Interest’ in de app zijn vernieuwd, waardoor er meer locaties te vinden zijn.

Apple brengt zelf geen informatie naar buiten over wanneer de Kaarten-app exact wordt bijgewerkt. Heyyoudvd baseert zich dan ook puur op zijn eigen experimenten. Hij startte de afgelopen dagen de Kaarten-app op tussen 8:59 uur en 9:01 uur (2:59 uur en 3:01 uur voor hem), waarna de kaart compleet werd herladen op het tweede tijdstip. Vervolgens was er nieuwe data aanwezig. De Reddit-gebruiker ziet ontzettend veel verbeteringen in korte tijd en denkt daarom gigantisch veel voortgang is gemaakt. Uiteraard houden wij daarbij nog een kleine slag om de arm: zonder ruwe data van Apple is het moeilijk om de voortgang te peilen.

Apple introduceerde de Kaarten-app in iOS 6, maar dat ging gepaard met zeer veel kritiek. Apple verving met de app Google Maps, maar kon niet tegen Google’s kaartendienst opboksen. Google Maps was veel uitgebreider qua kaartinformatie en data in Apple Maps was geregeld incorrect. De klachten gingen zo ver, dat Apple uiteindelijk excuses aanbood voor de matige kwaliteit en gebruikers wees op alternatieven. iOS-softwarebaas Scott Forstall werd ook de deur gewezen, naar verluidt omdat hij weigerde de excuusbrief te tekenen.

Sinds Apple’s excuses voor Apple Maps horen we geregeld dat er druk wordt gewerkt aan het verbeteren van de Kaarten-app. Vorig jaar werd er bijvoorbeeld nog gezocht naar een Apple Maps-controleur speciaal voor Amsterdam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.