Reacties voor: Interview: hoe tekenaar Leendert Jan Vis zijn bekende wenskaarten op de iPad Pro tekent

Leendert Jan Vis is een bekende tekenaar van wenskaarten. Sinds de iPad Pro beschikbaar is, gebruikt hij die voor zijn tekeningen. iCulture ging op bezoek in zijn tekenstudio in Den Bosch om te kijken hoe Vis gebruikmaakt van Procreate om zijn designs te tekenen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Erg bijzonder dat een tekenaar zegt niks meer op papier te doen. Blijkbaar toch een doelgroep voor deze iPads. Echt weer een apparaat voor de “creators”, waar apple ooit zijn apparaten voor maakte. Ik ben zelf niet zo’n goede tekenaar, maar ik was vooral onder de indruk van de 4 speakers, ik hoop dat ze die ook in de iPad Air 3 kwijt kunnen.

  2. Leuk verhaal!

  3. Ben wel benieuwd wat hij van een Wacom Companion zou vinden. Ook standalone en tekenen direct op een scherm, hogere gevoeligheid dan iPad Pro en direct in Photoshop werken.
    Ben wel benieuwd geworden naar die Pencil, ga m eens proberen in de shop.

  4. Pfff ik doe het gewoon op m’n iPhone…

  5. Ik vind dat hij naast het tekenen op het scherm verdomd veel handelingen moet doen om een andere kleur of functionaliteit te kiezen.

  6. Ik heb hem zelf ook geprobeerd in de Apple Store Den Haag en ben ook absoluut overtuigd hoe goed doordacht de Apple Pencil is en werkt. Ben niet zo’n heel goede tekenaar maar ook in Photoshop Mix kun je ook echt heel nauwkeurig foto’s bewerken. Het is dat de prijs zo hoog is anders had ik hem zeker aangeschaft! Echt super dat jullie dit soort userstories plaatsen die mogen er wat mij betreft wel vaker gepost worden!

  7. Mooi artikel! Ik heb de Pro en de Pencil sinds gisteren ook en kan bevestigen: dit is de ultieme tekentablet. Wel zijn er enorme kwaliteitsverschillen tussen de teken-Apps. Vooral in vertraging tussen penbeweging en wat er op het scherm verschijnt. Heb er nu acht geprobeerd en Paper (voor simpele, meer schematische tekeningen) en Procreate (voor meer artistieke complexere tekeningen/schilderijen) vind ik tot nu toe de beste twee.

  8. Leuk om te horen dat het artikel bevalt. Wij hebben er ook plezier aan beleefd om het te maken. Als je iemand kent of zelf iemand bent met bijzondere ervaringen met een iPad Pro (of ander Apple-product): laat het weten via ons contactformulier!

  9. Érg leuk en intressant artikel!

  10. Grappig om te zien dat die heftige Cintiq dus niet hetzelfde fijne gevoel geeft als een iPad Pro.
    Je zou toch verwachten dat Wacom hier echt wel een streepje voor heeft t.o.v. Apple.
    Niet dus…
    En nu maar hopen dat de iPad Air 3 ook met dat fijne, maar dure, Apple pennetje werkt (de iPad Pro vind ik nog steeds te duur).

  11. Heel boeiend artikel.
    Hoop echt dat er meer van dit soort verhalen komen van serieuze (professionele) gebruikers.
    In de muziek/componeerhoek moet ook nog heel wat te vertellen zijn lijkt mij.

  12. Eens dat dit een erg leuk artikel is!

    Mag ik toch even zeuren over de verticale video? iCulture toch! 🙁

  13. Origineel geplaatst door Joost
    Mag ik toch even zeuren over de verticale video? iCulture toch! 🙁

    Haha mijn gedacht inderdaad.

    OT leuk artikel, mooi praktijkvoorbeeld.

  14. Fijn artikel. Houden we van.

  15. Ik ben zelf ook zeer enthousiast over ProCreate in combinatie met de iPad Pro en de Pencil.

    Super App, dat ProCreate.

  16. Heel erg leuk artikel! Graag mee van dit soort praktische verhalen Gonny! A la TheSweetSetup! 🙂

  17. het dopje op de pencil heeft een magneet om het niet te verliezen, legt men het op de rand van de ipad pro Op diverse plaatsen
    door de magneet zal blijven plakken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.