Leapp winkels

Apple-verkoper Leapp maakt een doorstart: garanties blijven behouden

Goed nieuws voor iedereen die voor het faillissement van Leapp nog een product gekocht heeft bij de Apple-reseller. De verkoper van Apple-producten maakt een doorstart, waardoor niet alleen de garantie maar ook een groot deel van de banen behouden blijven.

In juni vroeg Leapp, gespecialiseerd in de verkoop van refurbished iPhones, uitstel van betaling aan. Dit is niet veel later omgezet in een faillissement. De curator gaf in juni al aan dat er een groot aantal partijen interesse getoond hadden in een doorstart en nu bevestigt RTL Z dat de doorstart definitief is. Je huidige garantie blijft daardoor nog gewoon geldig.

Leapp maakt een doorstart

Nobel Capital is de nieuwe eigenaar van Leapp. Nobel Capital is een Amsterdamse investeringsmaatschappij, die nu een meerderheidsbelang in Leapp krijgt. Dankzij de doorstart blijft de webshop en een groot deel van de winkels open. Van de in totaal 24 winkels blijven 14 winkels open. Alleen de winkels in Almere, Apeldoorn en Tilburg sluiten definitief hun deuren. Van de 170 banen blijven er 100 behouden. De webshop opent op 26 juli haar deuren.

Heb je net voor de doorstart nog een refubished iPhone bij Leapp gekocht, dan kun je dus dankzij de doorstart rekenen op je garantie. Je kan daardoor nog gewoon terecht bij Leapp, mocht er binnen de originele garantieperiode iets gebeurd zijn met je toestel.

Leapp-winkels zijn gesloten (foto:iCulture)

Leapp laat wel weten dat de activiteiten in Duitsland stopgezet worden, maar dat het nog kijkt of de Belgische vestigingen op een later moment nog open kunnen gaan. Na de doorstart ligt de focus echter wel bij alle activiteiten in Nederland.

De nieuwe eigenaar Nobel Capital was eerder al in gesprek met Leapp over een eventuele overname. Die ging destijds niet door, maar door de eerdere faillissement komt Leapp nu toch nog in handen van de Amsterdamse investeringsmaatschappij. Een andere kandidaat voor de overname was naar verluid het Duitse reBuy. Dit bedrijf is gespecialiseerd in tweedehands elektronica en wil meer voet aan de grond krijgen in Nederland. Uiteindelijk is het dus Nobel Capital geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2018, 17:38
Bron Bron RTL Z
Categorie Achtergrond
Onderwerp refurbished

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.