IPP Awards 2018 3e plek Zarni Myo Win

Dit zijn de mooiste en meest creatieve iPhone-foto’s van 2018

De IPP Awards 2018 zijn deze week uitgereikt.

Voor de elfde keer in de geschiedenis zijn de IPP Awards, de prijzen voor de beste en meest creatieve foto’s, gemaakt met een iPhone, uitgereikt. Ook dit jaar weer zijn er behoorlijk kleurrijke, maar ook bloedmooie plaatjes te vinden tussen de winnaars.

Mooiste iPhone-foto’s van de IPP Awards

Elk jaar worden in juli de IPP Awards uitgereikt. Iedereen die denkt een mooi plaatje geknipt te hebben, kan die inzenden. Volgens de organisatie waren er dit jaar enkele duizenden inzendingen, afkomstig van fotografen uit meer dan 140 verschillende landen. Er zijn prijzen uitgedeeld in achttien verschillende categorieën, waaronder dieren, stillevens, panorama’s en portretten.


IPP Awards 2018 winnaar Jashim Salam

Hoofdprijs: Jashim Salam

De hoofdprijs is dit jaar voor Jashim Salam uit Bangladesh. Hij maakte met zijn iPhone 7 bovenstaand beeld van een grote groep Rohingya-kinderen die zich in het Tangkhali-vluchtelingenkamp in Ukjiya, Bangladesh bevinden. Zij kijken naar een video waarmee ze bewust gemaakt worden van het belang van hygiëne. In zekere zin is het een belangrijke foto, want het toont ook iets van de omstandigheden waarin veel van de vluchtelingen zich bevinden. Zo’n 800.000 mensen vluchtten vanwege etnische zuiveringen de afgelopen maanden weg uit Myanmar en kwamen in het toch al arme Bangladesh terecht.

IPP Awards 2018 1e plek Alexandre Weber

1e Prijs: Alexandre Weber

De eerste prijs van de IPP Awards 2018 is voor de Zwitser Alexandre Weber, die de kleurrijke foto met zijn iPhone 6S in Salvador de Bahia in Brazilië maakte. Hij knipte direct nadat er een vrachtwagen voorbij was gereden. De vrouw, die een traditionele baiana-jurk draagt, keek toevallig die kant op en dat zorgt voor een kleurrijk beeld, waarbij de in het geel geklede dame vooral mooi contrasteert met de blauw muren.

IPP-Awards-2018-2e-plek-Huapeng-Zhao.jpg

2e prijs: Huapeng Zhao

De Chinees Huapeng Zhao knipte bovenstaand beeld met een iPhone 6. “Ik leerde dit jongetje kennen toen ik langs de kust liep. Toen ik een foto van hem wilde maken, hield hij spontaan de vis die hij net gevangen had voor zijn oog.”

IPP Awards 2018 3e plek Zarni Myo Win

3e prijs: Zarni Myo Win

Dan is er nog de derde prijs, die ging naar Zarni Myo Win uit Myanmar. Deze foto is gemaakt in Yangon in Myanmar en met een iPhone 7 Plus. Het beeld toont ons een jongetje die een been mist, en toekijkt hoe zijn vriendjes voetballen. Hoe de knul zijn been precies verloren heeft is niet bekend.

Meer winnaars IPP Awards

Dit jaar zijn er in achttien verschillende categorieën winnaars aangewezen; bovenstaande selectie beslaat enkel de algemene winnaar en de drie opvolgers. De overige foto’s kan je bekijken op de site van de IPP Awards.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2018, 13:54
Categorie Achtergrond
Onderwerpen award, fotografie
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.