Launch Center Pro voor iPhone compleet vernieuwd

Shortcut-app Launch Center Pro voor iPhone heeft nu een nieuw iOS 7 ontwerp en allerlei nieuwe functies, zoals Dropbox ondersteuning.

Launch Center ProDe zogeheten ‘shortcut-app’ Launch Center Pro is van een update voorzien, die flink wat van de bestaande functies onder handen neemt of verbetert. Daarnaast heeft de startpagina -pp nu een interface die in lijn is met iOS 7, met een nieuw icoon en frisse nieuwe thema’s en actie-iconen. Met Launch Center Pro kun je specifieke handelingen snel uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld in één keer foto’s naar vrienden versturen of een optie binnen een app opstarten. Het hoofdscherm van de app kun je inrichten met applicaties die je veel gebruikt. Behalve een compleet nieuw uiterlijk heeft Launch Center Pro na deze update ook ondersteuning voor Dropbox, zodat je allerlei acties met Dropbox kunt instellen. Bijvoorbeeld: “elke nieuwe foto in mijn filmrol naar Dropbox uploaden”.

Launch Center handelingOok nieuw: je kunt nu ingestelde acties van anderen importeren en jouw eigen ingestelde acties met anderen delen. Erg handig is ook de ondersteuning voor meerdere zoekopdrachten in één Launch Center Pro-actie. Zo kun je nog beter vinden wat je zoekt. Als je niet weet hoe dat moet of er anderszins niet helemaal uitkomt zijn er nu ook hulpvragen en tutorials, te vinden in de instellingen van de app. In de app kun je apps of acties overigens eigen iconen geven, die jij herkenbaar vindt, of prettig om mee te werken. Naast de genoemde veranderingen hebben de ontwikkelaars ook nog een aantal kleine aanpassingen gedaan en verbeteringen voor iOS 7 toegevoegd.

Sommige mensen zullen zich afvragen wat ze met een app moeten die doet wat hun homescherm al doet. Maar Launch Center Pro kan niet alleen apps openen, maar ook binnen apps allerlei acties uitvoeren zonder dat jij ze hoeft in te voeren. Zo kan je bijvoorbeeld een actie instellen om je geliefde te mailen. Simpelweg over ‘Mail Piet’ vegen is net een aantal handelingen minder dan je mail openen, bladeren in je mailbox of een nieuw mailtje starten en de naam intypen. Of meteen de camera-module van Instagram starten en direct naar tweets in Tweetbot zoeken. Of een sms versturen naar je moeder, die altijd ergens onderaan je laatst verstuurde berichten staat. Bovendien ondersteunt Launch Center Pro allerlei razendsnelle zoekacties, zoals Search Google Search en Search Wikipedia, zodat je niet de Safari-app hoeft te openen en de pagina’s die je eerder hebt bekeken weer moeten laden. En dat is nog maar een greep uit de snelle shortcuts die je voor elke mogelijke app of actie kunt instellen.

Downloaden: Launch Center Pro (€4,49, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2013, 17:50
Categorie Productiviteit
Onderwerp shortcut

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.