iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp
BlackBerry Messenger

BlackBerry gaat zakelijke appbundels voor iOS uitbrengen

BlackBerry gaat een reeks apps uitbrengen voor iOS, gericht op productiviteit, communicatie en beveiliging. Ze willen op elk platform aanwezig zijn.

BlackBerry MessengerBlackBerry gaat dit jaar extra focussen op software. Het gevolg is dat er drie verschillende appbundels uitkomen voor iOS, Android, Windows en het eigen BlackBerry OS. Zakelijke gebruikers hebben dus iets te kiezen: naast de BlackBerry Productivity Suite komt er een Communication Suite en een Security Suite. Elke bundel bestaat uit 6 toepassingen of apps, die je los of in combinatie kunt gebruiken.


Het gehele pakket heet de BlackBerry Experience Suite en lijkt een mooie tegenhanger voor de samenwerking van Apple en IBM . Twee van de 18 apps kunnen we nu al gebruiken op de iPhone: de BBM-berichtenapp en de BlackBerry Blend-app. Laatstgenoemde app synchroniseert de berichten en inhoud van je BlackBerry-smartphone naadloos met een iPad. Je ontvangt meldingen, kunt persoonlijke en zakelijke berichten beantwoorden en krijgt toegang tot je agenda, contactpersonen en media.

De BlackBerry Hub is een unified inbox voor allerlei berichten, updates en e-mail. Het plan is om dit jaar 500 miljoen dollar omzet uit software te halen. De strategie daarvoor is om de apps op zoveel mogelijk concurrerende platformen beschikbaar te stellen. Microsoft volgt een soortgelijke strategie: nu de mobiele telefoons en tablets niet zo goed verkopen, proberen ze zo relevant mogelijk te blijven met apps voor bijna elk mobiel platform.

Lees meer zakelijk nieuws in onze serie iCulture Biz.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2015, 8:42
Categorie Apps
Onderwerpen blackberry, iculture biz, Zakelijk
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.