Reacties voor: Kwart van Nederlandse smartphonebezitters heeft een iPhone

Een kwart van de Nederlandse smartphone-bezitters heeft een iPhone, blijkt uit de nieuwste cijfers. Vooral het smartphone-bezit onder ouderen stijgt momenteel snel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Sms ? Wat is dat ook al weer 😄

  2. Apple geeft geen commissies en heeft amper (lees: nooit) reclames in Nederland voor hun producten. Dus niet zo gek dat het maar een kwart is.

  3. Origineel geplaatst door rkltnk83
    Sms ? Wat is dat ook al weer 😄

    Volgens mij was dat zo’n duur berichtensysteem, waarbij je erg moest uitkijken dat je niet te veel letters gebruikte, anders moest je 2x betalen 😁

  4. Ik snap niet waarom ze het onderzoek beschrijven als ‘heel Nederland’. Het zijn er maar 12.000 die ondervraagd werden, niet 17 miljoen. Dus onderzoek van niks!

  5. @020: 12000 is netjes hoor. Het is niet alsof er 200 mensen zijn ondervraagd. Als deze groep representatief is voor heel Nederland is het gewoon een goed onderzoek.

  6. Volgens mij zijn het veel meer dan 25%. Tegenwoordig zie ik alleen maar iPhones om me heen.. Zelfs snotneusjes van 14 die met een iPhone 6 plus van €1000 lopen. Waar gaat het heen joh!
    Zelf overigens ook een trotse iPhone bezitter, ik begon al met de allereerste in 2007. Tot nu toe de allermooiste iPhone in my opinion!

  7. @iErik: Gahahaha hier ook zo’n snotneus maar wel van ‘t 1e uur.
    Apple is echt geweldig❤️
    Vroeger iPhone 3G 8GB, toen 5 16GB en nu idd 6plus van 128GB

  8. Leuke conclusie en inderdaad de exacte cijfers weet niemand.

    Zelf heb ik al mijn iPhones nog, begon met de iPhone 8Gb uit 2007 (het eerste model dus) simlockvrij en nog steeds met alles erbij dus ook het doosje.

    Ook heb ik nog de 3G, 3GS (van mijn vrouw), de 4 (uit de UK), de 4S (zwart van mij en wit van mijn vrouw), een 5S die ik nog gebruik, een 5C (van mijn vrouw).

    Inmiddels heeft mijn vrouw een 6 en wacht ik af wat er komt zo rond september.

  9. @Oscar: Maar heb jij ooit iemand gezien die NIET van een iphone heeft gehoord?😉

  10. maar meestal iphones in nederland zijn iphone 5 en onder , je ziet erg veel iphone 4 toestels en niet veel iphone 6 en 6 toestels , met kpn krijk je een goedkoop iphone 4 en dat gaat veel kinderen kopen , iphone 5s en 6 zijn te duur voor meestal normaal mensen om te kopen en abos zijn erg duur

  11. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  12. Als NS,r ben ik uiteraard veel op stations en treinen te vinden en kan je denk ik een redelijke schatting maken wie welke smartphone hebben. Je ziet erg veel jongeren met samsungs of andere android telefoons en de wat oudere zie je met iphones. Ik schat 70% om 30%

  13. Origineel geplaatst door rkltnk83
    Sms ? Wat is dat ook al weer 😄

    Ik ben weer terug naar sms! Ik gebruik alleen nog iMessage dus als ik naar iemand met Android een bericht stuur, wordt dat een sms. SMS is gratis bij T-Mobile. Voor mij geen Whatssapp meer, sinds ze zijn overgenomen door FaceBook.

  14. @Flieps: Klopt helemaal, en niet alleen bij T- mobile. Ik heb bij KPN ook onbeperkt SMSen. Niet bewust voor gekozen, gewoon bijvangst bij wel bewust onbeperkt bellen, maar (boven verwachting) eigenlijk toch wel heel handig. Nooit meer je afvragen of je iemand via Whatsapp, Telegram of wat dan ook kunt texten. SMS heeft iedereen, en als het zender en ontvanger niks extra kost waarom zou je je berichtjes dan aan FB’s privacykannibalisme blootstellen?😋

    Ongeacht òf je iets te verbergen hebt 😉 (om die gruwelijke clichéreactie maar meteen voor te zijn)

  15. Origineel geplaatst door iErik
    Volgens mij zijn het veel meer dan 25%. Tegenwoordig zie ik alleen maar iPhones om me heen.. Zelfs snotneusjes van 14 die met een iPhone 6 plus van €1000 lopen. Waar gaat het heen joh!
    Zelf overigens ook een trotse iPhone bezitter, ik begon al met de allereerste in 2007. Tot nu toe de allermooiste iPhone in my opinion!

    Ik denk dat die snotneuzen veel meer uit die gsm halen dan de gemiddelde 20er/30er/40er…

  16. Het is wel een beetje Apple’s met peren vergelijken. Samsung domineert de markt, maar daar zitten ook veel el cheapo crapphones tussen. Interessanter zou zijn om te weten hoe de verhoudingen tussen de smartphones uit het hogere segment liggen. (maar dat mag je lezen als je 5900,- neertelt voor het hele onderzoek. Nu moeten we afgaan op de samenvatting die Telecompaper zelf geeft)

    Opmerkelijk vind ik trouwens wel dat bijna 100 % van alle jongeren onder 18 een smartphone heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.