Reacties voor: KPN rolt 4G-netwerk volgend jaar uit in Nederland

KPN begint volgend jaar met het uitrollen van het 4G LTE-netwerk in Nederland. De techniek biedt op papier veel sneller internet dan momenteel mogelijk is op het 3G-netwerk.
Lees het complete artikel → KPN rolt 4G-netwerk volgend jaar uit in Nederland
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Met die belachelijk hoge prijzen moet dat inderdaad makkelijk kunnen!

  2. Wat dacht de PR afdeling van KPN? Laten we maar iets positiefs naar buiten brengen na de lading kritiek die momenteel over ‘t internet gaat naar aanleiding van de nieuwe abonnementen…

  3. Nu nog T-Mobile en een iPhone 4G met….. 4G ondersteuning!

  4. @Rowin: Precies doen ze eindelijk eens iets goed 4G uitrollen nu nog telefoons die het ondersteunen, Je heb ook zat toestellen die dit nog niet ondersteunen heb je er nog niks aan 😛
    Vodafone en de rest zal dit ook wel binnenkort uitrollen

  5. Laat de KPN nu maar eerst werken aan betrouwbare telefonie en internet. De laatste maanden is het echt huilen met de pet op, klep dicht en via een rietje.

    Bij mijn broer ook ineens geen ‘service’melding thuis, daar waar normaal gesproken goed kotakt is. In het westen langs de snel weg ook waardeloos. KPN??? Eerst de basis op orde dan pas innoveren zeg ik!

  6. Dat mag ook wel met deze nieuwe prijzen. (Al vallen de prijzen nog best mee… gebruik gewoon een WifiNetwerk thuis en op school)

  7. Ik zit sterk te twijfelen m’n contract nu af te kopen, en zo’n goedkoop Vodafone sim-only abonnement aan te schaffen…. 351,- is de afkoopsom… hmm, what to do?

  8. Yay! Nóg meer snelheid zodat je nóg sneller over je te krappe datalimiet heen vliegt!

  9. 3G 56 Megabyte per seconde? dat geloof ik niet.

    Het moet zijn 56 Mbps = 56 Megabit/s = 7 MB/s.
    4G is dan (volgens dit artikel) 100 Mbps = 12,5 MB/s.

    Ik ben benieuwd of we die snelheden ook daadwerkelijk gaan halen…

  10. Dat betekend dat je binnen 2 minuut en 40 seconden je hele databundel hebt opgeslokt! vet! Of elke 20 seconden een nieuw databundel van 250mb kan kopen. Dat is 15 euro per minuut. Dat zijn nog eens de prijzen.

  11. Zo.. nu nog wachten op de nieuwe abbo lijsten. 😀

  12. @Doney: tmobile met 3G ondersteuning zou ik al tevreden zijn
    3G in beeld op je iphone zegt niks bij tmobile

  13. Dus als je bij KPN het goedkoopste data abonnement hebt, ram je binnen 8 seconde je databundel erdoorheen?

  14. @CurveBall: Je hebt gelijk, heb het gecorrigeerd. Dank.

  15. Hee Bart, de ‘mb’ tussen haakjes moet in hoofdletters toch? mb = minibit

    Als je naar dit artikel leest met de volgende iPhone in gedachten, denk je al gauw aan een échte 4G..

  16. @KoenvanH: Correct.

  17. KPN is vooral bezig met dubieuze zaken zoals jaar of 2-jaar contracten aansmeren als je NIET reageert (vaste telefonie eerder dit jaar).
    Ooit was dit bedrijf oerdegelijk en leverde uitsluitend kwaliteit. Dat is tegenwoordig wel ff anders. Ben dan ook niet benieuwd naar dat 4G netwerk.

  18. Zal vast een flink prijskaartje aan hangen..;)

  19. Die 4 staat zeker voor 4 keer zo duur ???

  20. Klopt niet. KPN heeft dit niet bevestigd. Ze zijn nog niet met de implementatie fase begonnen. Alles staat pas in de test.

    (Red.) Staat ook in de update in het artikel. Die reactie van KPN kwam pas later.

  21. En waarom/waarvoor hebben deze snelheden nodig? Steek het geld in 3G!

  22. No offence, maar waarom zou een phonehouse medewerker dit weten?

  23. Hsdpa is 3.5G en UMTS is 3G
    Toch?

  24. Yes ik heb de HTC EVo 4G maar ik heb er niks aan

  25. En ik ben een van de gelukkige met een Tringg abonnement die niet meer verkrijgbaar zijn… € 35 p/m onbeperkt tel/sms/internet

  26. Ik heb nog steeds 2g verbinding in Tienhoven, was 3G ik neem bij mijn verlenging lekker een sim only, meer heb ik niet nodig. Wifi is overal om te internetten op je phone.

  27. Belachelijk die hoge prijzen van KPN, jij neemt gewoon onbeperkt internet van €10,- per maand, daarmee doe je Whatsapp en Skype, KPN mag verder een mooi nieuw LTE netwerk bouwen, alleen hoe het betaald moet worden allemaal, mis ik hier!!!

  28. “Telecom-fabrikant Ericsson demonstreerde laatst echter dat het LTE-netwerk in theorie snelheden kan halen van 10 gigabits per seconde.”

    Hahaha, dan ben je in 1 seconde over je bundel heen bij KPN! Dan zijn ze binnen ja! En daarna 10 cent per MB? Dat gaat 12,5 euro per seconde kosten!

    Jammer KPN, ook dit model wordt onhoudbaar 🙂

  29. Geweldig ik kan niet wachten, mijn iPhone 4g is nu enorm traag op het 3g van kpn. *slaat plank mis*

  30. @hij weer… Jammer dat je iPhone 4 niet eens 4g ondersteunt

  31. @KoenvanH: @Ruben V.: Gautam: Dit slaat nergens op. De snelheid heeft niks te maken met hoeveel je binnen haalt. Als je een webpagina van 1MB binnenhaalt dan is dit bij zowel 3G als 4G 1MB. Bij 4G zal hij echter sneller geladen.

  32. Tringg is ook van KPN (Simyo) dus ook jij kan je lol op.
    Maar voor mij, na 4 jaar, geen Hi meer met dit soort praktijken. De misselijkheid straalt eraf. T-Mobile heeft aangekondigd niet mee te gaan hierin dus ik stap over. Dag KPN

  33. Hoe willen ze dit gaan betalen als straks veel klanten bij hun weg gaan?

  34. Als de KPN zo doorgaat hoeven ze geen 4G meer uit te rollen; dan is iedereen al overgestapt 😉 Wel heeeel toevallig dit bericht nu.
    Ben al jaren weg bij de KPN; wat een klotefirma. Ze zijn daar even vergeten wat klanten zijn! Ik zeg stap lekker over naar een ander. Wellicht leren ze er wat van. Als ze nieuw op de markt waren geweest waren ze al lang faiiiiet gegaan; de drijven nog op hun oude naam en koppeling aan het vaste net.

  35. Miss zijn die belachelijk hoge prijzen wel voor hun 4G netwerk ipv 3G 😉

  36. Origineel geplaatst door ErelidOoit was dit bedrijf oerdegelijk en leverde uitsluitend kwaliteit. Dat is tegenwoordig wel ff anders. Ben dan ook niet benieuwd naar dat 4G netwerk.

    Idd. Graag terug naar de monteur met de pet die zo’n grijze onbreekbare telefoon komt aansluiten. Met krulsnoer…

  37. Het woord ‘overigens’ begint nu wel héél vaak voor te komen op iPhoneclub.nl.

    Overigens.

  38. Iedereen is nu ineens ook weer zwaar negatief over KPN :P. Eerst was (en is) T-Mob de gebeten hond en nu ook KPN. Zitten jullie allemaal bij Vodafone ofzo? :p

    T-Mob is niet altijd even goed, geef ik toe (ben al 10 jaar klant ongeveer), maar met bellen of smsen heb ik echt nooit problemen. Alleen 3G dekking is soms dramatisch. Daar staat op dit moment wel onbeperkt internet tegenover.

  39. Ik ben de trotse bezitter van een iPhone (de nieuwste), en ben van T-mobile overgestapt naar KPN. Het netwerk van T-mobile was meestal slecht. Mij werd verzekerd dat KPN het beste netwerk heeft. Sinds maart gebruik ik het KPN netwerk, maar tot mijn grote ontzetting ben ik nu thuis nog slechter te bereiken dan bij T-mobile. Op mijn werk is het al niet veel beter! Ik heb KPN hierover gebeld, er werd mij op een vervelende toon medegedeeld dat het aan mijn telefoon ligt, het ligt absoluut niet aan het netwerk van KPN werd er gezegd….. Hier word ik niet vrolijk van, ik zit wel 2 jaar vast aan een abonnement die totaal niet voldoet. Achteraf was ik beter af bij T-mobile daar probeerde men toch nog iets positiefs te doen door de helft van het abonnementsgeld terug te geven!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.