Eerste klant al toch niet in de rij voor iPhone 5

In Londen staat de eerste klant al in de rij voor de iPhone 5. Het blijkt te gaan om een publiciteitsstunt van een bedrijf. De 29-jarige Rob Shoesmith kampeert bij de Apple Store in Covent Garden (Londen) en heeft al meer dan 40.000 pond aan gratis spullen verzameld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5 klantSommige mensen doen alles om in de belangstelling te komen. Zoals de 29-jarige Rob Shoesmith, die nu alvast in de rij is gaan staan bij de Apple Store in Covent Garden (Londen). De jongeman houdt er in ieder geval iets aan over, want hij heeft zijn tentje al volgestopt met allerlei gratis spullen die hij heeft gekregen. Apple heeft de nieuwe telefoon nog niet eens aangekondigd, laat staan dat er een releasedatum bekend is.

Meestal vormen zich een week voor de officiële releasedatum de eerste wachtrijen, maar Rob heeft blijkbaar tijd genoeg om al weken van tevoren zijn plek in de wachtrij veilig te stellen. Het legt hem geen windeieren: de voormalig vuilnisman heeft al voor 800 Britse pond aan outdoor-spullen, voedsel van toprestaurants, geurkaarsen en aftershave aangeboden gekregen. Ook mag hij een dag lang in een 20.000 pond kostende Chevrolet rondrijden. In totaal heeft Rob voor 40.000 pond aan gratis spullen gekregen.

covent garden apple storeWie denkt dat deze man gek is geworden, moet weten dat Rob is ingehuurd. Het is onderdeel van zijn baan als marketingmedewerker voor Medl Mobile, een bedrijf dat iPhone-apps maakt. De publiciteitsstunt is dus gepland en de gratis spullen komen niet zomaar van mensen die langslopen. Rob heeft duizenden bedrijven een e-mail gestuurd met de vraag om gratis spulletjes op te sturen. Zo hoopt hij contacten te leggen en uiteindelijk zijn werkgever Medl Mobile (goed voor 51 applicaties in de App Store) op de kaart te zetten.

Update 18:30 uur: Dit artikel blijkt op incorrecte informatie gebaseerd te zijn. De betreffende persoon heeft nog niet zijn kampement opgeslagen bij de Apple Store Convent Garden, maar is dit wel van plan. Het juiste verhaal lees je op zijn eigen blog.. Excuses voor de foutieve berichtgeving.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2011, 3:51
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.