Kort iPhone-nieuws: iPod en MacBook, GeoHot start iPhone Wiki, Workaround voor MMS op de iPhone

Winkeliers moeten voor 3 tot 4 weken voorraad aan Macbooks en iPods in huis halen, raadt Apple aan. Geohot is gestart met een iPhone wiki voor hackers en met Palringo zou je ook MMS-berichten kunnen versturen - of iets wat daarop lijkt.

macbook proApple heeft retailers opgeroepen om voor de komende drie weken MacBooks op voorraad te nemen. Voor iPods wordt een voorraad aangeraden, waarmee ze nog vier weken vooruit kunnen. Alles wijst erop dat er nieuwe producten in augustus aankomen. De aanbevelingen gelden voor de 15- en 17-inch MacBook Pro en de standaard MacBook.


George Hotz is begonnen met een iPhone wiki waaraan iedereen kan bijdragen. De wiki zal informatie bevatten over het hacken van de iPhone. Het plan is om alle informatie samen te brengen, maar de inhoud is niet bedoeld voor beginners – alleen voor de echte hackprofessionals. In een verklaring zegt GeoHot dat er vroeger wel een goede wiki bij het Dev-team te vinden was, maar die was niet toegankelijk voor iedereen en het gebeurde wel dat accounts werden afgesloten. Dat moet anders, vindt GeoHot: iedereen kan een account aanmaken en informatie toevoegen.

Het is bekend dat je op de iPhone geen MMS-berichten kunt versturen. Palringo biedt nu een initiatief: met deze rich messaging service kun je ook tekst- en multimedia-berichten sturen. Dat gaat niet van je SMS-tegoed af en is net zo effectief, denken ze. Het nadeel is dat de foto’s na het verzenden niet als popup op het scherm verschijnen bij je vrienden, zoals een normaal MMS-bericht. Je vrienden krijgen een link waarmee ze de afbeeldingen kunnen downloaden. In dat geval kun je de foto net zo goed per e-mail sturen.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.