iTunes 7.7.1 en tweede beta van iPhone 2.1 beschikbaar

Apple heeft iPhone firmware 2.1 beta 2 naar ontwikkelaars gestuurd. Het bevat een eerste versie van de Push Notification Server API, maar geen nieuwe aanwijzingen voor GPS of copy/paste.

iTunes 7.7.1Er is een update van iTunes verschenen: iTunes 7.7.1 zou volgens de meegeleverde tekst van Apple alleen bedoeld zijn om wat bugfixes te verhelpen en de stabiliteit en performance te verbeteren. Helaas is de tijd voor synchronisatie en backups niet korter geworden en er zijn nog wel wat meer klachten.

Krijg je de update niet vanzelf in beeld, kun je iTunes 7.7.1 ook handmatig bij Apple downloaden. Macenstein meldt dat de nieuwe update ervoor zorgt dat je bijna alle reeds geïnstalleerde App Store-apps moet updaten. Bovendien synchroniseert iTunes alle applicaties opnieuw met je iPhone, ook wanneer je had aangegeven dat je alleen bepaalde applicaties wilde synchroniseren.
De download is 48 MB (Mac) of 70 MB (Windows) groot en heeft geen gevolgen voor iPhones die unlocked of gejailbreakt zijn.

Precies een week na de eerste betaversie van iPhone 2.1 heeft Apple nu een tweede betaversie van iPhone 2.1 naar de ontwikkelaars gestuurd. Ook hier wordt gemeld dat er vooral bugfixes zijn opgelost, plus een vroege implementatie van de Apple Push Notification Service API. Met deze dienst probeert Apple tegemoet te komen aan wensen van ontwikkelaars om hun applicaties op de achtergrond te laten draaien. Er zijn geen verdere aanwijzingen voor GPS-navigatie of copy/past te vinden. Niet alle ontwikkelaars krijgen toegang tot de firmware: de eerste beta van iPhone firmware 2.1 was alleen beschikbaar voor de circa 4.000 iPhone-ontwikkelaars die voor 11 juli al in het iPhone Development Program zaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2008, 8:20
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.