Reacties voor: Overstappers van oudere iPhones opgelet: ‘3,5mm-adapter niet meer meegeleverd’

2018 iPhones mogelijk zonder koptelefoonadapter
Gebruik je nu nog een iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE of ouder en ben je van plan om eind dit jaar over te stappen op een nieuwe iPhone? De kans is dan groot dat je er nog een extra adaptertje bij moet halen of op een andere manier naar je muziek moet luisteren. De koptelefoonadapter wordt mogelijk niet meer standaard meegeleverd met de aankomende iPhones.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. Logische ontwikkeling. Techniek staat niet stil, sommige gebruikers wel. Bij mij is inmiddels alles draadloos.

  2. Nog nooit gebruikt!

  3. Hou toch eens op met dat gezeur en ga met je tijd mee.

  4. Draadloos is zoveel fijner!! Heb dat adaptertje nog nooit gebruikt

  5. Origineel geplaatst door Jochen
    Nog nooit gebruikt!

    Zelfde hier

  6. Heb AirPods gekocht, beste Apple aankoop sinds de iPhone 4

  7. Origineel geplaatst door Jos
    Heb AirPods gekocht, beste Apple aankoop sinds de iPhone 4

    Zeker! handig, makkelijk, goed geluid

  8. Maar wie zou voor €9 zo’n kabeltje kopen??

  9. Een adapter aanschaffen van €9 op een toestel van gemiddeld €1000 is ook niet echt een ramp lijkt me. Langs de ene kant wel gierig van Apple om dat niet mee te leveren. Langs de andere kant, draadloos luisteren bestaat nu ook al een aantal jaren. Persoonlijk gebruik ik al lang geen bedrade koptelefoon meer om naar mijn muziek te luisteren 😀

  10. Origineel geplaatst door Maurits
    Maar wie zou voor €9 zo’n kabeltje kopen??

    Ik. Omdat ik nog dagelijks high end Sennheiser koptelefoons gebruik.

  11. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  12. Mis het niet, gebruik sinds twee jaar alleen een Bluetooth koptelefoon.

  13. Raar niet iedereen is 25 of jonger. Sommige doen langer met een telefoon en met een koptelefoon. Maar goed ik heb hem ook alleen voor de autoradio gebruikt als verloop naar Mini Jack. Maar het is een raar ding. Voor Apple begrippen erg goedkoop. Voor Apple ontwerp te lelijk. Voor algemeen way je krijgt een flut dun kabeltje way lelijk is enz. Een verloopje die minijack naar lightning zou hebben zonder draadje zou mooi zijn voor 9 euro en er niet bij doen snap ik wel maar is echt te snel. Zakelijk lopen massa mensen nog met 5S/SE/6/6S. Niet iedereen is millenial 😁

  14. @Mark: Das grappig. Heb jij deaadloze oortjes die 10 uur achter elkaar zonder opladen spelen dan? Ik niet, naar hoor graag welke oortjes jij hebt. En ja, ik luister graag muziek inderdaad en makkelijk 10 uur: voor slapen gaan en onder slapen ook. Ieder zijn ding, maar dat gaat natuurlijk niet met die draadloze oortjes. Los daarvan is 5 uur ook erg kort. Als je in eek weekend eens een stevige wandeling maakt dan halen die apple oortjes dat al niet.

    @loyd: Zie eerdere comments. Is geen gezeik, maar een beperking die je eerst niet had.

  15. Wat een waanzin dit van Apple! Alsof je een nieuwe auto gaat kopen maar je moet eerst nog tanken om te kunnen rijden!

    • @Fgeer: Tja dat doe je dus wel als je een nieuwe auto koopt, dat noemen ze bij de dealer afleverkosten. Zonder afleverkosten rijdt je dus met een bijna lege tank naar het tankstation, vervolgens sta je een dag te poetsen om de beschermlaag van de auto te halen, enz.

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. Origineel geplaatst door Jeroen Alexander
    Raar niet iedereen is 25 of jonger. Sommige doen langer met een telefoon en met een koptelefoon. Maar goed ik heb hem ook alleen voor de autoradio gebruikt als verloop naar Mini Jack. Maar het is een raar ding. Voor Apple begrippen erg goedkoop. Voor Apple ontwerp te lelijk. Voor algemeen way je krijgt een flut dun kabeltje way lelijk is enz. Een verloopje die minijack naar lightning zou hebben zonder draadje zou mooi zijn voor 9 euro en er niet bij doen snap ik wel maar is echt te snel. Zakelijk lopen massa mensen nog met 5S/SE/6/6S. Niet iedereen is millenial 😁

    Ik weet niet waarom je het kopen van de nieuwste telefoon koppelt aan millenial/jong zijn. Ik ben 24 en net afgestudeerd en loop nog gewoon rond met mijn tweedehands SE. Ik heb nu en in het verleden überhaupt geen geld gehad om de nieuwste Apple telefoons te kopen, en ik denk weinig studenten/millenials met mij. Ik zie hier juist veel mensen waarvan ik vermoed dat ze ouder zijn (in ieder geval moeten ze rijker zijn) die zonder na te denken altijd maar direct het nieuwste van Apple kopen.

  18. Origineel geplaatst door Maurits
    Maar wie zou voor €9 zo’n kabeltje kopen??

    Origineel geplaatst door Maarten
    Ik. Omdat ik nog dagelijks high end Sennheiser koptelefoons gebruik.

    Je weet dat de DAC van de lightning kabel niet echt geweldig is dus je high end koptelefoon werkt niet optimaal dan hé

  19. Nog meer courage van Apple 😂

  20. Origineel geplaatst door Mark
    Logische ontwikkeling. Techniek staat niet stil, sommige gebruikers wel. Bij mij is inmiddels alles draadloos.

    Techniek staat niet stil, maar is daarom niet altijd gebruiksvriendelijker. Ik ben zelf erg tevreden over mijn Airpods, maar ik vind niet dat draadloos per definitie beter is dan bedraad.
    Ik maak steeds een weloverwogen keuze, qi-laden doe ik bv. niet. (Wie daar zelfs de term draadloos laden op geplakt heeft weet ik niet, er is bij mijn weten nog steeds contact tussen iPhone en laadpunt nodig. Ik kan verder mijn iPhone al ladend gewoon nog gebruiken, en het duurt niet langer om mijn iPhone in te steken dan om mijn Watch zogezegd draadloos te laten laden.)

  21. Ik heb ook Airpods, maar heb de adapter nodig als ik muziek wil afspelen op mijn elektronische drumstel. Die heeft geen bluetooth. Zo zullen er wel meer toepassingen zijn waarbij bekabeld de enige optie is. Ik was dus blij dat die adapter erbij zat. (Mag ook wel bij een toestel van €1159)

  22. Draadloze is waardeloos!! 1 zijn de accu van de koptelefoon altijd leeg 2: of bijna leeg 3: ze zijn zwaar 4: 5: iedere keer koppelen en dan de melding apparaat niet gevonden!

    Nee voor mij niet draadloos

  23. Ik heb AirPods gekocht omdat als ik muziek wou luisteren met mijn iPhone 7 ik de oortjes nodig had en dat was heel vervelend als je s’avonds moet opladen en muziek wil luisteren. Ik met dat probleem een half jaar mee gesukkeld tot ik genoeg geld had voor de AirPods.
    Geloof mij dat was niet plezant, ik had wel een iPad en Mac maar de oortjes van de iPhone 7 passen daar niet op.

  24. @Rudra: valt mee, zeker als je audiofiel ben.
    Overigens gebruik ik de adapter… nergens last van.
    Sterker nog… dankzij de adapter zit alles steviger vast dan voor het adapter tijdperk.
    Mijn 3,5 jack is er sinds ik een adapter gebruik (voor de x) niet meer uitgegaan, iets wat nog wel eens gebeurde met alleen de jack.

  25. @EOTB: als je muziek luistert tijdens het slapen is draadloos juist DE oplossing!
    Ik heb namelijk met de iPhone 5 gehad dat ik in slaap was gevallen met oortjes in.
    Tijdens het draaien (of de kabouters hadden het gedaan) trok ik de kabels mee, eindstand telefoon op de grond, kabel om m’n nek gedraaid…

  26. @Tara: Tara, hoezo denk ik niet na als ik meteen iets nieuws van Apple koop?
    Overigens ben ik zeker niet rijk, ik werk namelijk voor de overheid, en nee niet op dat niveau waar je goed betaald word.
    Maar ik kan wel sparen voor leuke dingetjes zoals een MacBook pro of iPhone.
    Sparen om het sparen slaat namelijk helemaal nergens op in deze tijd.
    En qua leeftijd? Zelfs nog een jaartje jonger dan jij.

  27. Ik werk altijd s’nachts en heb soms 8 uren aan 1 stuk oortjes in om muziek te beluisteren.
    Dus draadloos is voor mij geen optie, want de airpods houden het geen 8 uren zonder bijladen uit.
    Daarom verkies ik nog steeds bekabelde oortjes.
    Geen gezeur met dat ze opnieuw opgeladen moeten worden.

  28. Origineel geplaatst door Marc
    Ik werk altijd s’nachts en heb soms 8 uren aan 1 stuk oortjes in om muziek te beluisteren.
    Dus draadloos is voor mij geen optie, want de airpods houden het geen 8 uren zonder bijladen uit.
    Daarom verkies ik nog steeds bekabelde oortjes.
    Geen gezeur met dat ze opnieuw opgeladen moeten worden.

    Ik gebruik mijn AirPods geregeld een hele werkdag, dus ook 8 uur en dan ga ze 2x een kwartier terug in de houder. Ze zijn zo weer opgeladen.

  29. Origineel geplaatst door EOTB
    @Mark: Das grappig. Heb jij deaadloze oortjes die 10 uur achter elkaar zonder opladen spelen dan? Ik niet, naar hoor graag welke oortjes jij hebt. En ja, ik luister graag muziek inderdaad en makkelijk 10 uur: voor slapen gaan en onder slapen ook. Ieder zijn ding, maar dat gaat natuurlijk niet met die draadloze oortjes. Los daarvan is 5 uur ook erg kort. Als je in eek weekend eens een stevige wandeling maakt dan halen die apple oortjes dat al niet.

    De uitzondering bevestigd hierbij de regel, waarom zou Apple voor de 10% die het adaptertje gebruiken, die nu nog bijleveren? Als je het echt nodig hebt, vindt je het de 9 euro wel waard. Het is tenslotte ook beter voor het milieu om 90% van de adaptertjes niet meer te hoeven produceren.

    Maar zoals bij elke willekeurige ontwikkeling is er altijd “gezeur”. gelukkig is het de minderheid die daarvoor zorgt.

  30. Origineel geplaatst door edwin
    Draadloze is waardeloos!! 1 zijn de accu van de koptelefoon altijd leeg 2: of bijna leeg 3: ze zijn zwaar 4: 5: iedere keer koppelen en dan de melding apparaat niet gevonden!

    Nee voor mij niet draadloos

    Goed onderbouwd, 2 van je 3 punten heeft met een zogenaamde lege accu te maken. Tip: accu’s dien je op te laden voor gebruik. Je 3e punt is onzin, je hoeft namelijk (bij AirPods) niet iedere keer te koppelen.

  31. Gratis AirPods 😜😜

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.