Reacties voor: Televisiedienst KNIPPR nu met Apple TV-app en Chromecast-ondersteuning

De nieuwe televisiedienst KNIPPR heeft een app uitgebracht voor de vierde generatie Apple TV, zodat je eenvoudig van je televisie live tv kunt kijken. Bovendien is de iOS-app uitgebreid met ondersteuning voor Chromecast.

Reacties: 24 reacties

  1. Goede ontwikkeling dit. Jammer dat ik nog nog een aantal maanden bij KPN met Alles-in-1 zit. Als mijn jaarabonnement afloopt, is dit een goed alternatief. Jammer dat KPN dit ook niet biedt middels het KPN Plus platform. Is ook een goed alternatief ten opzichte van het dure Ziggo TV.

  2. Gedownload, ingelogt en merk dat hij goed werkt :-))

    He providers (dus KPN/Play dienst van KPN/Ziggo/Xs4ALL/Tele2 etc. het kan dus wel he? een Appletv 4 app maken)

  3. Origineel geplaatst door PatrickNL
    Goede ontwikkeling dit. Jammer dat ik nog nog een aantal maanden bij KPN met Alles-in-1 zit. Als mijn jaarabonnement afloopt, is dit een goed alternatief. Jammer dat KPN dit ook niet biedt middels het KPN Plus platform. Is ook een goed alternatief ten opzichte van het dure Ziggo TV.

    Wat ik uiterlijk eind dit jaar eruit knal (het TV gedeelte van Ziggo)
    Kijk liever met mijn Apple TV dan met Horizon box omdat bij evt verhuizing.. internet verbinding voldoende is om tv te kijken.

  4. Eindelijk!!!
    Komt ineens uit onverwachte hoek.
    Ik had gehoopt/gedacht dat nl ziet hiermee zou komen.
    Top ontwikkeling!!
    Nu is het eindelijk mogelijk om gewoon 1 apparaat te gebruiken (Apple tv) in plaats van decoder er naast. Het mooiste was natuurlijk geweest als mijn bestaande tv aanbieder (KPN) deze app had uitgebracht.

  5. @Wesley bakker: KPN heeft Play.
    Het zou van KPN een goede tegen zet zijn om dit uit te brengen voor de Apple TV.

  6. Heb de zenders waar ik veel na kijk naast die van het aanbod van Knippr gelegd en ben tot de conclusie gekomen dat Knippr te weinig aanbod heeft en dat de prijs die daarbij hoort is een fractie minder dan mijn totaal aantal zenders, voor mij absoluut niet relevant.

    Plus dan gaat mijn dubbele databundel ervan af, verlies in mijn spotify abonnement.

  7. Tja, mooie ontwikkeling dit, AppleTV voor alles. Echter, nog wel een drempel voor veel mensen is dat het eruit gooien van het TV deel in je alles-en-één vaak niet meer dan een tientje scheelt, en dan heb je meestal ook twee ontvangers erbij. Dus het feit dat je via je AppleTV en Netflix en TV kunt kijken is dan het enige echte voordeel (en dan moet je er misschien ook twee hebben). Lastig te verkopen, dus , zo’n knippr abonnement.

    Vermoedelijk gaat T-Mobile straks kortingen aanbieding als je ook een mobiel abonnement hebt, als tegenhanger van wat de anderen al hebben: combinatievoordeel. Dan zou het (voor mij) ook financieel aantrekkelijk kunnen worden.

  8. @Erik den Hollander:

    Het nieuws is juist dat er een app is voor de Apple tv.
    Voor de iPhone heeft elke aanbieder wel een app. Voor de Apple tv is KNIPPR de eerste. En hopelijk niet de laatste

  9. Heel mooi dat het kan!

    Ware het niet dat NPO 1, 2 en 3 gratis en toegankelijk moet blijven, omdat die publieke zenders zijn? (Leven van onze belastingcenten dus indirect betalen we er al voor) ik wacht nog op fatsoenlijke NPO app, met evenveel mogelijkheden als de iOS versie.

  10. Zelf je digitale tv pakket samenstellen is wat ik enorm toejuich! Met de huidige situatie heb ik 80 procent tv zenders waar ik niks aan heb / naar kijk. Eveneens procent aan radio zenders waar niks aan heb / nooit beluister.

    Heb op de site van knippr een configuratie samengesteld waarbij ik op zo’n 17 euro per maand uit kom (n de eerste maand gratis waarbij ik dan 7 euro zou beteken voor extra zenders). Voor zo’n 30 kanalen. En geen radio!

    Tegenover nu: 10 euro voor 123 kanalen én tig radiozenders..

    Dus tja, een beter / goedkoper alternatief is het niet tegenover de huidige aanbieders van tv via de kabel of internet.

    Wel een beter/goedkoper alternatief tegenover het digitenne gebeuren van KPN bijvoorbeeld.

  11. Had Tim Cook toch een beetje gelijk met ze dit is de toekomst van tv. Ziet er veelbelovend uit. Het is ook heel logisch. Internet is het kanaal van de toekomst. Maakt niet uit welke content eroverheen gaat. En een app is de toegangspoort ertoe. Op welke apparaat dan ook. Ofwel we hebben alleen nog een goede monitor nodig om het op te bekijken..

    De prijs en het aanbod van KNIPPR is nu respectievelijk nog wel iets te duur en te mager. Familie-abonnement ala €15? Would be nice.

  12. Inderdaad. Als ik àlleen NPO 1 t/m 3 wil en evt. extra zender buiten RTL/SBS om, kan dat nog steeds niet. Ik wil geen RTL/SBS meuk met 38 soorten Voice en Reality TV’s en mega reclameblokken. Jammer, dat ik het nog niet 100% kan configureren. Ik blijf nog wel even bij NPO.app op iOS met Airplay en Netflix. Nog steeds goedkoper dan standaard Ziggo abbo.

  13. Origineel geplaatst door Sandra
    Heel mooi dat het kan!
    Ware het niet dat NPO 1, 2 en 3 gratis en toegankelijk moet blijven, omdat die publieke zenders zijn? (Leven van onze belastingcenten dus indirect betalen we er al voor) ik wacht nog op fatsoenlijke NPO app, met evenveel mogelijkheden als de iOS versie.

    Dan zou ik maar eens beginnen met het mailen van de NPO met je wensen. De NPO heeft geen zin om iets voor de Apple TV 4 te ontwikkelen. Volgens mij leeft de NPO nog in de vorige eeuw en gaat er vanuit dat iedereen op traditionele wijze kijkt ofzo…. waarom zou je jongeren/moderne mens lokken om met een Apple TV app te kijken. Daarnaast vindt de NPO dat ze voldoende Smart TV apps heeft.

    Ik ben nu volledig Apple TV: NPO Live, NPO Gemist, Apple Music, iCloud Photo Library, Netflix, Infuse en nog wat leuke extra apps. My future of TV is here! 😉

  14. 1 – KPN bellen en KPN-Totaal opzeggen. CHECK!
    2 – KNIPPR abbo aanschaffen. CHECK!
    3 – Nu nog maar 1 kastje (Apple TV) waarmee ik TV, Netflix en mijn eigen media kan beleven. UberCHECK!

  15. Dit is echt het beste nieuws sinds tijden. De meest interessante diensten zijn nu via de Apple tv middels een native app te benaderen (kabel tv, netflix, youtube, hbo, fox).
    Eindelijk kunnen de coax kabels het huis uit. Afstandsbedieningen kunnen met pensioen (op de remote na). Het prachtig ontworpen (not) digitale tv kastje kan het raam uit….oja en Ziggo niet vergeten op te zeggen 😊

  16. @Patrick: Yip mijn Ziggo is ook de deur uit. Werkt heerlijk dit!

    @Smietz: Klopt! Hier ook! Tot nu toe werkt het en ziet het er prachtig uit!

  17. Werkt dit ook vanuit België? als Hollander die over de grens woont 😉

  18. Hoop dat dit snel een ‘als er één schaap over de dam is …’ effect gaat krijgen.
    Ga hier niet voor overstappen (idd ivm combinatievoordeel, verder wèl tevreden, en opgebouwde afkeer van T-mob) maar mis wel een TV app.

    Hoewel Airplay gelukkig weer (min of meer) werkt bij de KPN iTVonline app blijft dat erg omslachtig😕.
    Alleen al dat daarbij het TV beeld steeds tegelijk met dat van de iDevice op zwart gaat is zó irritant 😡

  19. NLZIET is ook druk bezig! Klinkt goed. Zie hun reactie.

    Hi Gert, na een succesvolle testfase wordt er achter de schermen hard gewerkt aan live tv en een app voor Apple TV. Zodra dit gereed is, melden we dit op de website, sociale media en nieuwsbrief. Groet, Frans

  20. Super, maar waar blijft Ziggo met zijn Horizon Go app voor Apple TV? Het moet toch niet heel moeilijk zijn om de iOS app om te bouwen? Als ik de Knippr Apple TV app vergelijk met AirPlay met de Ziggo app, dan lijkt die Knippr app toch écht veel handiger. Dan hoef k niet steeds mijn iPad te zoeken als ik van zender wil wisselen.

  21. Origineel geplaatst door Smietz
    De meest interessante diensten zijn nu via de Apple tv middels een native app te benaderen (kabel tv, netflix, youtube, hbo, fox).

    HBO ook ? wist niet dat dit al mogelijk was …

  22. Origineel geplaatst door Smietz
    De meest interessante diensten zijn nu via de Apple tv middels een native app te benaderen (kabel tv, netflix, youtube, hbo, fox).

    Origineel geplaatst door Carlo
    HBO ook ? wist niet dat dit al mogelijk was …

    Helaas is dat ook niet zo. De klantenservice geeft heel duidelijk aan dat er niets op de planning staat.

  23. Goede ontwikkeling. Kwaliteit van de zenders is heel erg goed. Niets op aan te merken. Maar ik vind 10,99 p/m nog steeds teveel geld. Ik kijk alleen NPO1, 2 en 3 en heel soms een commerciële zender. Voetbal wordt door SBS ook op internet uitgezonden in behoorlijk goede kwaliteit. De meeste programma’s zijn (voor korte tijd) gratis via RTLXL of KIJK terug te bekijken. En ik kan de Horizon-app gratis gebruiken met login van familie. Als ik dat opweeg tegen de 10,99, dan verliest Knippr het alsnog. Ik zou het overwegen bij een prijs van 4 EUR/mnd.

  24. Wanneer komt NPO(-gemist) met een app voor de  tv 4? Graag daarin ook de live streams van NPO 1-3 en van de themazenders. Ook alle radiostreams en podcasts kunnen er bij in.

    Alleen de NOS heeft nu een eigen app. Alle omroepen apart lijkt me niet handig.

    Ook een RTLXL app zou leuk zijn. Zij hebben een premiumdienst voor 3,99 euro per maand. RTL Videoland is al wel beschikbaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.