Reacties voor: ‘Kindle-boeken verkopen 60x beter dan iBooks’

Volgens een auteur is er niets waar van Apple's bewering dat ze al een groot marktaandeel hebben met iBooks. Hij verkoopt 60 keer zoveel boeken op de Kindle, dan via de iBookstore.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. Dat komt nog wel denk ik, als er meer boeken komen enzo

  2. Hebben jullie bij ipadclub toevallig al nieuws gehoord over wanneer de ibookstore in NL open gaat? (en dan bedoel ik echt open met echt aanbod, niet de gratis klassiekers die er nu in staan).

  3. Kindle draait al ‘even’ langer mee dan de ipad denk ik dan?
    Dus die verhoudingen zijn toch volslagen normaal te noemen?

  4. Origineel geplaatst door @_Florens
    Dat komt nog wel denk ik, als er meer boeken komen enzo

    Dit boek is er al… als er meer boeken komen gaat dan de verhouding anders worden? Ik ben erg enthousiast over de iPad, maar niet wanneer het aankomt op het lezen van boeken. Het apparaat is gewoon te zwaar en het scherm veel te spiegelend om even lekker een boek te lezen een paar uur lang. De kindle, Nook en andere “echte” ebook readers zijn daar veel beter in.

    Met meer boeken in de bookstore verhelp je dat probleem niet, die verhouding gaat niet drastisch veranderen is mijn inschatting met de huidige iPad. Misschien dat de 7 inch iPad wel gaat helpen om het tij te keren… Ik denk zelfs dat dat de reden is voor de 7″ iPad, ebook killer…

  5. ik zou ook wel eens willen weten wanneer er echte boeken in de ibook store komen te staan van de NL ibookstore.. die gratis geschiedenisboeken etc. hebk nu wel gezien..

  6. eboeken worden pas echt leuk zodra er e-reader apps komen met text-to-speech.

    Ik geef er de voorkeur aan om pdf eboeken in mobipocket te gooien en de html file die daar uitkomt TTS te lezen met het WebReader app voor ipad.

    Edit …
    Ik heb na een beetje zoeken, zojuist de app vBookz gevonden.
    Als er een programma is die pdf’s (en andere eboeken formaten) kan omzetten in het formaat dat vBookz gebruikt, dan zal dat fantastisch zijn.

  7. @dirkster:

    Te zwaar?! Man… Ik heb een een spierziekt, dus ik kan niet alles goed optillen, maar de iPad kan ik echt heel gemakkelijk tillen.
    Wat betreft de spiegeling: Dat is waar, maar ik heb ontdekt dat als je met zonnig weer gewoon een zonnenbril opzet dat je dan de iPad best goed kan lezen.

    En als laatste: Er komt waarschijnlijk geen 7 inch iPad. Net zoals dat er geen nano iPhone kwam, dus ik denk niet dat je daar al je hoop moet op vestigen.

    On topic: De kindle gaat ook al een stuk langer mee dan de iPad dus is het niet meer dan logisch dat de ipad nog achteraan wat loopt.

  8. In (bijna) elk land ter wereld kun je via Kindle een boek Engelstalig boek kopen. Als je datzelfde boek via iBooks wilt kopen, heb je een Amerikaans account nodig en dat is nogal een beperking.

  9. Toevoeging aan mezelf: Als Apple nu is een keer de auteursrechten en copyrights nou is een keer goed regeld dan zou dat fijn zijn. Ik wil namelijk niet de hele tijd met geschiedenis boeken lezen of, als je een US account hebt, geen boeken uit de vs kopen. Ik wil gewoon is een keer een Nederlandse boek op de ipad kunnen leze. Die uit de iBookstore komt. Dat is toch niet te veel gevraagd? Ik denk zelfs dat auteurs zitten te trappelen om op de e-book markt te komen. Dus kom Apple!! Laat is een keer zien dat jullie wel naam waar maken, als 1 van de beste te zijn, want nu moet ik heel had zeggen datdat niet zo is. Dat blijkt maar uit dit artikel.

  10. Het aanbod van Nederlandse boeken is, voor de iPad en andere apparaten, nog erg matig. Helaas…

  11. ik heb (gelukkig) een Amerikaanse credit card, dus ik koop al mijn boeken daar en ik moet zeggen dat de kindle app op mijn ipad 10 keer prettiger leest dan de ibook app. Geen idee waardoor, maar het zijn cleane pagina’s zonder gedoe, geen “pagina” randjes rondom, die ibooks animatie kan me gestolen worden… Maar bovenal de iBook store (zelfs de Amerikaanse) heeft heel weinig. Of het duurt veel te lang voor een nieuw boek aanwezig is.
    Ik zweer bij de kindle app op de iphone, vooral nu de dictionary er onderdeel van is geworden…

  12. Omdat ik geen boeken via de NL iBookstore kan kopen, ben ik ze maar van usenet gaan halen. Daar worden inmiddels pakketten van honderden NL boeken aangeboden, waaronder ook erg recente. Over het algemeen epub’s. Dus Apple / uitgevers (aan we ‘t ook ligt) schiet is op! Jullie laten naar mijn idee heel veel geld liggen!!

  13. Beetje misleidende titel….

    Kindle verkoopt tot 60 keer meer…
    1 extreem geval, zoals je in het artikel schrijft.

    Beter de factor 12 gebruiken, dit geeft nog een duidelijk verschil en is, volgens de bron…

    just my 2 cents

  14. De iTunes Music Store was nu ook niet bepaald meteen marktleider met de verkoop van muziek.
    Daar werd door andere partijen ook erg sceptisch over gedaan. En we weten allemaal hoe de vlag er nu voor staat.

  15. ik heb zelf al wat boeken gelezen op de iPad, en is vind het lekkerder en beter lezen dan een normaail boek.

  16. Origineel geplaatst door huplahoi
    Beetje misleidende titel….Kindle verkoopt tot 60 keer meer… 1 extreem geval, zoals je in het artikel schrijft.Beter de factor 12 gebruiken, dit geeft nog een duidelijk verschil en is, volgens de bron…just my 2 cents

    Ik heb het artikel nog eens doorgelezen en ik moet het helaas het wel met hem(of haar) eens zijn. Het moet gezegd worden dat de iPad nog niet goed doet op de e-book markt, maar dat betekend nog niet dat iedere auteur 60 keer meer verdiend op amazon dan in bij de Apple iPad. Terwijl dat wel zo lijkt in de titel.

  17. Ik las al boeken op de iPod touch 🙂 maar nu op de iPad en omdat er bijna geen nl boeken te koop zijn ben ik ook in de nieuwsgroepen gaan neuzen en ja hoor, daar heb ik er 1000000 gevonden. Wat je maar wilt, elk soort/genre is aanwezig. Het spijt (!) mij wel dat ik “illegaal” bezig ben geweest maar als ik niks kan kopen maar wel wil lezen dan moet het maar op deze manier. Als ibooks en anderen niet snel opschieten met hun e-Books is het niet meer nodig want dan zijn alle boeken al in het illegale cirquit te verkrijgen en het wachten kon wel eens te lang zijn geweest……

  18. We kunnen hier nog niet eens boeken kopen. Gemiste kans van Apple.

  19. Verbaast me niets, een ereader leest ook veel fijner dan een ipad. Ipad is top voor internet, mail, films en strips. Maar een gewoon boek lezen vind ik toch fijner op mijn sony ereader.

  20. @Robert:

    Ben ik niet mee eens. Ik heb op de iPad een paar boeken gelezen en dat vergeleken met Sony’s ereader en ik vond toch de ipad toch veel beter. het gaat soepeler met de ipad. Ja, je hebt wat last van spiegeling, maar dat is alleen buiten.
    Ik vind juist het scherm van Sony ereader een nadeel. Je kan er haast niks mee, alleen dan er van af lezen. Bij de ipad is dat juist andersom. Wat, naar mijn mening, toch wel de spiegeling te niet doet. Ten tweede kun veel meer met de ipad dan met de sony ereader.

  21. Waarom wordt dit gepresenteerd als feit? Het gaat om een enkel geval. Doe dan degelijk onderzoek die correcte cijfers oplevert.

  22. Om spiegelen tegen te gaan kan je het beste een matte screenprotector op je iPad scherm plakken. Biedt naast bescherming ook uitstekend beeld.

  23. Dat vind ik niet gek, heb nog nooit een boek gevonden in de iBook Store.

    Met Kindle op de iPad daarentegen kan je bijna elk boek vinden. Dus dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat mensen ook daadwerkelijk een kindle hebben, misschien is de Kindle App gewoon briljant.

  24. @jmo:

    Het zal wel persoonlijk zijn, ik heb beide apparaten, en de ipad is in bijna alles sneller/ soepeler/ makkelijk. Maar voor het simpel lezen van een boek vind ik de ereader toch echt fijner. Je leest hem als een echt boek bij een lampje waar de ipad toch een soort computer is.
    Als ik een boek lees hoef ik geen fancy omslaande pagina’s of animaties. Gewoon tekst op een witte achtergrond.
    En de e-inkt maakt het lezen net als bij een gewoon boek ontspannen voor je ogen waar de ipad toch een gewoon scherm heeft.

    Neemt niet weg dat ik weg ben van m’n ipad.

  25. @Robert:

    Oké. Fine by me. 🙂

  26. Je zou ook kunnen zeggen “Tijdschriften worden 100x meer gelezen in iBooks dan in Kindle…”. Net zo min rocket science.
    Mijn iBooks staat vol met PDF’s. Handboeken met kleuren afbeeldingen, kleuren tijdschriften, fotoboeken etc. Verhouding 400 tegen 0 simpelweg omdat ze op een eReader niet leesbaar zijn en de omzetting van PDF naar ePub e.d. meestal een minder resultaat heeft dan de PDF.

    Kortom, gewoon weer niets zeggend onderzoek.

  27. Wordt bij dat onderzoek de Kindle applicaties meegenomen? Ik koop en lees veel uit de Kindle store via de Kindle app voor iPad. Er is gewoon meer keuze bij Amazon. De iBooks store is nog erg beperkt (ook de usa site). Denk dat amazone hier de voorsprong heeft wat apple in de muziek heeft. Niet in te halen

  28. Net als Marco heb ik ook gewoon de Kindle App op de iPad staan. En daar koop ik ook gewoon boeken in. Dus het is een beetje een kromme vergelijking, 200 ebooks Kindle vs. 100 ebooks iPad.

  29. @dirkster: je moet de ipad ook helemaal niet vasthouden als je leest, gewoon lekker op schoot neerleggen! Dat is voor mij de ideale leeshouding, lekker lui op de bank liggen met benen iets opgetrokken en de ipad op schoot, en af en toe even het scherm aanraken om de bladzijde om te draaien.

    Wat een verademing dat ik geen pocket meer hoef te lezen, dan moet je het boek de hele tijd vasthouden en openhouden, dat is juist te zwaar! Ik kreeg er vaak kramp aan mijn hand van vanwege rsi klachten.

    Ik vind het voordeel van ibooks tov de kindle app trouwens dat je het beeldschermlicht heel laag kan zetten, ideaal voor lezen in bed zonder licht aan.

  30. Ik gebruik mijn Ipad voor veel leuke dingen, ibooks is verreweg het minst leuke door gebrek aan aanbod.

  31. Weet iemand hoe je de boeken via de kindle app betaald? Heb je daar een creditkaart voor nodig of kun je afrekenen via je iTunes account?
    Alvast bedankt!

  32. Ik ben het eens met Marco en Richard. Kindle App kan misleidend zijn voor dit soort cijfers. (ok, is iPad is niet gelijk aan iBooks maar het ligt niet per se aan de iPad, waarschijnlijk meer aan het feit dat iBooks niet zoveel te bieden heeft)

    Verder lees ik graag tijdschriften en kinderboeken op de iPad. Daar kan een gewone zwart-wit reader niets mee.

    Bekijk bijvoorbeeld eens de app Alice for the iPad. Schitterend boek met mooie interacties die doen denken aan het ‘ouderwetse’ popupboek. De lite versie is gratis.

    Ander voordeel van de iPad is dat je ermee in het donker kunt lezen. Het is dan wel fijner om het scherm wat te dimmen.

    En zwaar? Welnee. Leg desnoods een kussen op schoot en daar de iPad op. Herken ook de pocket-kramp van Maaike. De iPad is een verademing.

    Wel mee eens dat het minder makkelijk leest in de volle zon, maar dan zet ik het scherm op volledig helder en een zonnebril op m’n neus. En dan gaat het best aardig. Gelukkig zit ik niet graag lang in de zon.

  33. Inderdaad heel jammer dat je in Nederland nog niet zoveel hebt aan iBooks. Ik koop sinds kort digitale nederlandstalige boeken bij een ‘bekende grote webshop’ sinds er een applicatie van Adobe is die ze leesbaar kan maken voor de iPad (vanwege de DRM-beveiliging). Het is een gratis applicatie: TXTR, waarvan Gonnie laatst een review op iPadclub heeft geplaatst.

    Die app werkt prima en ik vind de boeken heel goed leesbaar want je hebt een dag- en nachtmodus en je kunt de helderheid van het scherm instellen. Dan zijn de boeken in bijna elke situatie (zowel buiten bij veel licht en onder de dekens in je slaapkamer) goed te lezen. Nadeel is dat als je per ongeluk het scherm aanraakt aan de rand, dat hij dan naar de volgende of vorige bladzijde bladert.

    Het aanbod van digitale boeken is nu nog zeer beperkt (minder dan 400 titels bij de betreffende webshop). Toch geloof ik dat het digitale boek de toekomst heeft. Over een jaar of 5 ziet de wereld er waarschijnlijk heel anders uit (heeft grote gevolgen voor boekwinkels en bibliotheken).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.