Weekend-kijktips: Black Box, De speeches van Obama en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Traditioneel tv-kijken doen we nauwelijks meer. Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video zijn belangrijker dan ooit. Maar ook lokale aanbieders zoals Videoland, Film1 en Ziggo hebben genoeg te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Binnenkort op Apple TV+

Deze week geen nieuw materiaal op Apple TV+, maar wel een berg aankondigingen van series en films die er nog aan komen. Verder werd deze week bekend dat Apple de gratis proefperiode gaat verlengen tot februari 2021, zodat je ook nog het nieuwe seizoen van Dickinson kunt meepakken.

  • On The Rocks gaat over een jonge moeder in New York, die plotseling twijfels krijgt over haar huwelijk. Met haar playboy-vader gaat ze een komisch avontuur tegemoet in de stad. Te zien vanaf 23 oktober.
  • Wolfwalkers: Apple’s eerste lange animatiefilm is vanaf 13 november in bioscopen te zien en vertelt de ierse legende van de Wolfwalkers. Vanaf 11 december te zien bij Apple TV+.
  • Dickinson: Seizoen 2 gaat op 8 januari 2021 van start. Daarna volgen wekelijks nieuwe afleveringen. In de serie worstelt Emily Dickinson (Steinfeld) met haar traditionele omgeving en het feit dat roem voor een vrouw niet zo heel vanzelfsprekend is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

  • The Supermodels: Apple heeft het contract getekend voor The Supermodels, een documentaire over de carrière van vier bekende supermodellen: Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Christy Turlington. We krijgen exclusieve beelden en interviews met de modellen te zien, waarin ze terugkijken op hun leven in de jaren negentig. Interessant is dat ze allevier een andere achtergrond hebben.
  • Earthsounds: Liefhebbers van natuurdocumentaires komen aan hun trekken, want Apple TV+ gaat binnenkort de docu Earthsound toevoegen. Je hoort hierin unieke geluiden uit de dierenwereld. Het gaat om een 12-delige serie die gebruik maakt van de nieuwste audiotechnieken om dieren wereldwijd hoorbaar te maken.
  • Bruce Springsteen’s Letter to You: Deze documentaire over Bruce Springsteen is vanaf 23 oktober op Apple TV+ te zien. Apple heeft ook een trailer vrijgegeven. Het is de eerste keer in 35 jaar dat Springsteen en zijn E Street Band weer samen komen voor een live opname.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Apple TV+

Black Box

Te zien bij: Amazon Prime Video

Spannende film, die liefhebbers van Black Mirror ook zal aanspreken. Na het verlies van zijn vrouw en zijn geheugen in een auto-ongeluk, ondergaat een alleenstaande vader een kwellende experimentele behandeling. Door deze behandeling begint hij zich af te vragen wie hij werkelijk is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

To the Lake (S01)

Te zien bij: Netflix

Het einde van de beschaving dreigt door een vreselijke ziekte. Een groep mensen zet hun leven, liefde en menselijkheid op het spel in een wrede strijd om te overleven.

https://www.youtube.com/watch?v=DjXGHsKc0hs

Bad Boy Billionaires: India (S01)

Te zien bij: Netflix

Deze docuserie onderzoekt de hebzucht, fraude en corruptie die de opkomst en uiteindelijke ondergang van de meest beruchte tycoons uit India teweegbrachten.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Square One

Te zien bij: Amazon Prime Video

Een onderzoek naar de zaak uit 1993 waarin Michael Jackson werd beschuldigd van het seksueel misbruiken van een 13-jarige jongen. De film onthult nieuw bewijs en informatie d.m.v. interviews met betrokkenen van toen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

The Haunting of Bly Manor (S01)

Te zien bij: Netflix

‘Dood’ betekent niet ‘weg’. Een au pair komt terecht in een afgrond vol angstaanjagende geheimen in deze gothic romance van de maker van ‘The Haunting of Hill House’.

https://www.youtube.com/watch?v=cxeiY2W03Mc

Awakenings

Te zien bij: Film1

Wanneer een neuroloog een experimenteel geneesmiddel test op een catatonische patiënt moet deze wennen aan het leven als volwassene nadat hij uit een 30-jarige coma ontwaakt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De Speeches van Obama

Te zien bij: Videoland

Documentaire waarin wordt teruggeblikt op zes van de meest kenmerkende speeches die Barack Obama heeft gehouden tijdens politieke carrière. De Amerikaanse ex-president staat bekend als een zeer begaafd spreker. Met zijn krachtige woorden heeft hij diepe indruk gemaakt op zowel zijn landgenoten als de rest van de wereld. Vooraanstaande historici en belangrijke sleutelfiguren als speechschrijvers en adviseurs van Obama blikken terug op de toespraken en vertellen hoe deze tot stand kwamen.

Trump In Tweets

Te zien bij: Videoland

Donald Trump ontwikkelde zich van technofoob tot fanatiek twitteraar. Journalisten en experts leggen uit hoe Trump zijn tweets gebruikt om invloed uit te oefenen op binnen- en buitenlandse politiek. Ook geven de berichten een kijkje in zijn psyche. Zijn Trumps tweets een gevaar voor de democratie, of juist een revolutionaire manier om contact te maken met ‘de normale mens’?

Django Unchained

Te zien bij: Ziggo

Samen met een Duitse premiejager reist een bevrijde slaaf, Django, door Amerika om zijn vrouw te bevrijden uit de handen van een sadistische plantage-eigenaar.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

TV- en internetbundels voor thuis
Nu we wat vaker thuis zijn, stel je ongetwijfeld ook hogere eisen aan je internet- en tv-bundel. met een triple play-pakket kun je besparen. Triple play staat voor internet, telefonie en digitale televisie via één abonnement bij één aanbieder. Het wordt ook wel alles-in-1, 3-in-1, combi- of totaalpakket genoemd. Bij welke aanbieders kun je het beste terecht?

Scoob!

Te zien bij: Pathé Thuis

Na honderden opgeloste zaken en gezamenlijke avonturen worden ze geconfronteerd met hun grootste, uitdagendste mysterie tot nu toe: een complot om de geesthond Cerberus op aarde los te laten.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.