KeyTouch icon

KeyTouch laat je op websites inloggen met Touch ID

De Nederlandse iPhone-app KeyTouch laat je nu inloggen bij websites op je Mac met behulp van je vingerafdruk en Touch ID.

Begin dit jaar schreven we voor het eerst over KeyTouch, een Nederlandse iOS-app die je met Touch ID de Mac laat ontgrendelen. Een nieuwe update heeft de functionaliteit van de app flink uitgebreid: je kunt nu niet alleen je Mac ontgrendelen, maar ook met je vingerafdruk inloggen op websites. Hiermee biedt KeyTouch een alternatief voor wachtwoord-apps zoals 1Password, hoewel de implementatie wel wat minder uitgebreid is.

KeyTouch websites

KeyTouch wachtwoordVoor het gebruik van KeyTouch moet je zowel de iPhone-app als de Mac-applicatie installeren. Heb je beide apps correct ingesteld, dan kun je in Safari inloggen op een website om het gebruik van Touch ID in te stellen. Een notificatie van KeyTouch stuurt je naar de Mac-app, waarin je het wachtwoord en de gebruikersnaam van de betreffende site invult. Hierdoor hoef je in het vervolg alleen nog maar KeyTouch te openen en je vingerafdruk te scannen om je wachtwoord in te voeren. Op het moment laat KeyTouch je alleen op Mac-websites inloggen met behulp van je iPhone.

Volgens de Nederlandse ontwikkelaars van KeyTouch wordt je wachtwoordinformatie overigens niet verstuurd. Alle informatie wordt lokaal op de Mac bewaard en versleuteld.

Hoe leuk het idee achter de KeyTouch-update ook is: het lijkt allemaal wel wat omslachtig. Tegen de tijd dat je de iPhone hebt gepakt, KeyTouch hebt gestart en je vingerafdruk hebt gescand, heb je meestal allang je wachtwoord ingevuld. Daarnaast bieden apps zoals 1Password op de Mac een sneller alternatief: deze laten je met een knop in Safari in één keer je wachtwoord invullen. Al kun je daarbij geen gebruikmaken van Touch ID.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2015, 12:30
Categorie Apps
Onderwerp touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.