telegram-groot

Telegram nu nog veiliger dankzij tweestapsverificatie

Berichten-app Telegram heeft tweestapsverificatie gekregen. Deze extra beschermlaag zorgt ervoor dat anderen minder snel bij je berichten kunnen.

Berichten-app Telegram stond al bekend om haar sterke beveiliging, maar legt met een nieuwe update nog meer nadruk op het veiliger maken van de app. De WhatsApp-tegenhanger heeft nu tweestapsverificatie toegevoegd, waarmee je een extra beschermlaag creëert voor het activeren van Telegram Messenger op een nieuw apparaat. Zo zorg je ervoor dat anderen minder snel toegang krijgen tot je berichten.

Telegram tweestapsverificatie screenshotDe nieuwe bescherming is een aanvulling op de beveiliging die Telegram al eerder gebruikte. Voorheen werd er bij het activeren van de app een code naar je toestel gestuurd per SMS, die je in moest voeren ter controle. Daar is nu de tweestapsverificatie bijgekomen. Dit wil zeggen dat je een extra wachtwoord in kunt stellen om je account te beveiligen. Installeer je nu Telegram op een nieuw apparaat, zul je eerst de SMS-code en vervolgens het extra wachtwoord in moeten voeren om te app te kunnen gebruiken. Zorg er wel voor dat je een herstel-e-mailadres aanmaakt bij het instellen van deze verificatie. Doe je dit niet en ben je je wachtwoord vergeten, dan zul je het account moeten resetten.

Apple heeft ook tweestapsverificatie ingevoerd voor veel iClouddiensten. We hebben een apart artikel waarin we uitleggen hoe de tweestapsverificatie bij Apple werkt. Bij Telegram werkt het op een soortgelijke manier.

Naast de tweestapsverificatie is er ook een sessielijst toegevoegd. Deze laat je zien op welke apparaten je Telegram-account is ingelogd en laat je ook op afstand uitloggen en de sessie beëindigen. Dit kan handig zijn wanneer je ziet dat er met je account is ingelogd op een apparaat dat je niet kent.

Er is ook een vernieuwing doorgevoerd die niet met de veiligheid van de app te maken heeft. Telegram laat je nu namelijk een voorbeeld met een bijbehorende foto zien van webpagina’s of YouTube filmpjes die je via een chat in Telegram verstuurd. In de vorige update werd de berichten-app uitgebreid met het snel delen van bestanden uit andere apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2015, 14:11
Categorie Apps
Onderwerpen telegram, tweestapsverificatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.