Toetsenbord-app dryft

Apple heeft innovatieve toetsenbord-app Dryft overgenomen

Apple heeft vorig jaar september de toetsenbord-app Dryft overgenomen, mogelijk om vernieuwingen in de standaard toetsenbord-app door te voeren.

Apple heeft vorig jaar september de toetsenbord-app Dryft overgenomen. Dat ontdekte Techcrunch.

dryft app

De overname lijkt niet alleen te gaan over de technologie van de app, maar ook over de belangrijkste techneut van Dryft: Randy Marsden, de oprichter van de populaire toetsenbord-app Swype. Volgens het LinkedIn-profiel van Marsden werkt hij nu bij Apple als ‘iOS Keyboard Manager’, waarmee de overname bevestigd lijkt.

Dryft heeft een gepatenteerde technologie die herkent of je vingers op het toetsenbord in rust of actief aan het typen zijn. Het toetsenbord vergt wel wat tijd om ermee te leren werken. Het past zich naar verloop van tijd aan naar de typestijl van de gebruiker. Een andere opvallende eigenschap van Dryft is het dynamische toetsenbord. Het toetsenbord zit niet meer op een vaste plek op het scherm, maar verplaatst zich naar de plek waar jij je vingers beweegt.

dryft-android

Apple heeft in iOS 8 vernieuwingen doorgevoerd voor het toetsenbord, waarbij de technologie van Dryft mogelijk al is gebruikt. Sinds iOS 8 mogen ontwikkelaars zelf third party-toetsenborden maken. Dat leverde al interessante alternatieven voor het standaard toetsenbord op, zoals Swype en Swiftkey. Lees ook: vergelijking veegtoetsenborden: SwiftKey, Swype en Path Input.

Apple neemt wel vaker kleine startups over, zonder dat ze daarbij aandacht van de media zoeken. Hiermee lijkt Apple indirect te zeggen dat het nieuws over Dryft klopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2015, 11:53
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.