Jony Ive en Tim Cook

Jony Ive krijgt belangrijke Stephen Hawking-eretitel

Apple-designer Jony Ive heeft al veel prijzen gekregen voor zijn werk. Deze had hij nog niet: de Stephen Hawking Fellowship van de Cambridge Union Society. Hij is de tweede persoon sinds de eervolle vermelding in 2017 werd opgericht, met toestemming van zijn naamgever.

Eretitel voor Jony Ive

De eretitel werd een paar maanden voor het overlijden van Hawking opgericht, in maart 2018 en is bedoeld voor mensen die zich hebben onderscheiden op het gebied van natuurwetenschappen en techniek. Het kan daarbij gaan om vakmanschap of om de invloed op bedrijfstakken. De Cambrige Union had voor 2018 een shortlist gemaakt van 14 potentiële kandidaten, die vervolgens werden beoordeeld door een panel van Cambridge-wetenschappers. De keuze viel daarbij op Ive, die door de Cambridge Union een van de “meest invloedrijke individuen in moderne technologie” werd genoemd.


Ive moet nu een praatje gaat houden voor de Union, een van de oudste debating societies wereldwijd. Waarschijnlijk zal Ive daarbij terugblikken op zijn carriere, zowel qua technologie als qua design. Jony Ive is in 2011 door het Britse koninkrijk geridderd voor zijn verdiensten op het gebied van design en zakendoen. Hij is door het Design Museum Londen uitgeroepen tot Designer van het Jaar en kreeg ook prijzen van The Royal Society of Arts en het Royal College of Art in Londen.

Jony Ive en Tim Cook

Sinds mei 2015 kreeg Ive een promotie naar Chief Design Officer bij Apple, maar hij is al meer dan 20 jaar bepalend voor het design van Apple-producten. Die nieuwe rol moest het mogelijk maken voor Ive om een stap terug te doen van de dagelijkse beslommeringen en zich meer te richten op andere activiteiten, zoals het ontwerpen van voorwerpen in het nieuwe hoofdkwartier Apple Park en het vormgeven van nieuwe Apple Stores, in samenwerking met hoofd retail Angela Ahrendts.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2018, 9:02
Categorie Apple
Onderwerp jony ive
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.