Google Maps locatie plannen voor uitjes.

Google Maps maakt kiezen van een locatie voor vriendenuitje makkelijker

Geen Datumprikker maar een plekkenprikker

Google Maps introduceert deze week een nieuwe functie waarmee je makkelijker uitjes kan plannen met een groep vrienden. Je maakt simpelweg een lijst aan waar vrienden vervolgens kunnen stemmen voor hun favoriete plek.

Als je met een grote groep vrienden een afspraak wil maken, kan het nogal een klus zijn om een geschikte locatie te vinden. Voor het prikken van een geschikte datum hebben we al apps als Datumprikker, maar hoe zit dat met de locatie? Iedereen heeft bijvoorbeeld qua restaurant zijn of haar eigen voorkeur. Het delen van linkjes over en weer is dan niet de meest ideale manier om een beslissing te nemen, dus daarom komt Google Maps nu met een nieuwe planningsfunctie.

Google Maps planningsfunctie voor uitjes met vrienden

De functie werkt als volgt: in Google Maps kun je een lijstje samenstellen van restaurants of andere plekken waar je met een groep mogelijk naar toe wil gaan. Tijdens het scrollen hou je een locatie ingedrukt om deze aan een shortlist toe te voegen. Deze lijst verschijnt aan de rechter kant. Tik hierop en je krijgt een overzicht te zien van locaties die je toegevoegd hebt. Vervolgens tik je op de deelknop, waarna je de lijst kan delen met je vrienden via bijvoorbeeld iMessage, WhatsApp of een andere dienst.

Google Maps locatie plannen voor uitjes.

Bij het openen van deze lijst log je in met een Google-account. Vrienden waarmee de lijst gedeeld is kunnen ook zelf locaties toevoegen en op de plekken stemmen waar ze het liefst naar toe willen. Je ziet dus in één oogopslag waar de meeste animo voor is. En aangezien de meeste stemmen telt, is het kiezen van het uitje op deze manier een stuk makkelijker.

Google zegt dat de functie nog deze week beschikbaar komt in Google Maps voor zowel iOS als Android. Het kan dus zijn dat je de functie op dit moment nog niet kan gebruiken, maar het kan niet lang meer duren. Hopelijk nog voor het weekend, zodat je op tijd kan plannen waar je nu weer met je vrienden heen gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2018, 9:43
Bron Bron Google
Categorie Apps
Onderwerp google maps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.