Elektrische auto opladen

Jedlix wil elektrische auto’s duurzamer opladen met app

Met de nieuwe app van startup Jedlix kun je jouw elektrische auto duurzamer en voordeliger opladen, door het juiste moment te kiezen.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Elektrische auto’s zijn goed voor het milieu, maar het opladen ervan kan nog wel wat verbeterd worden. Eneco-startup Jedlix vond dit ook en maakte een app waarmee je een elektrische auto duurzaam en voordeliger kunt opladen.

Elektrische auto opladen

Jedlix kiest het juiste moment voor opladen

In de app stel je in welke auto je hebt en wanneer je wilt vertrekken. De applicatie regelt vervolgens dat de accu op dat moment helemaal opgeladen is met zoveel mogelijk duurzame energie. Extra voordeel: Jedlix laat weten dat je van de marktprijs profiteert op het moment dat er veel duurzame energie wordt opgewekt, bijvoorbeeld ‘s nachts. Op deze manier kun je een euro aan oplaadkosten per dag besparen, beweert Jedlix.

Het afrekenen van de energie doe je met de laadpas. In de app van Jedlix kun je direct zien hoeveel je verdiend hebt en kun je de besparing laten uitkeren.

jedlix-autolaadpunten Jedlix: auto opladen

Betere verdeling netwerk
Behalve voor de gebruiker is de app ook gunstig voor de energie-aanbieders. Het netwerk van oplaadpalen kan bijvoorbeeld slimmer verdeeld worden, omdat Jedlix het verbruik kan meten en beter spreiden. Hierdoor kunnen pieken in het elektriciteitsnetwerk vermeden worden.

De applicatie werkt vooralsnog alleen laadpunten van EVnetNL in Nederland. Later komen er nog 3.000 publieke laadpunten van deze aanbieder bij. Een geschikte oplaadpaal in de buurt vind je ook via de app, die gratis te downloaden is. Eneco heeft trouwens ook een autolaadpalen-app met de naam MijnLaden (link). Essent had ook een app, maar die was al een tijdje niet meer onderhouden en is uit de App Store gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2016, 12:44
Categorie Apps
Onderwerpen auto, elektrisch, eneco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.