Jawbone UP3 trackers

‘Fitnessfabrikant Jawbone gestopt, personeel nu werkzaam bij medische startup’

Fitnessfabrikant Jawbone is gestopt en de medewerkers zijn overgestapt naar een nieuwe medische startup. Jawbone maakte activiteitentrackers, maar bracht al langere tijd geen nieuwe producten uit.

Het Amerikaanse bedrijf Jawbone dat activiteitentrackers en Bluetooth-headsets maakte, blijkt te zijn gestopt. Voormalig CEO Hosain Rahman blijkt ondertussen een nieuwe startup te hebben opgericht, waar veel oud-medewerkers in dienst zijn. Jawbone was al een tijdje gestopt met het maken van wearables en verleende geen klantenservice meer. Toch wil Jawbone een eventueel faillissement niet bevestigen.

Jawbone UP3

Jawbone gestopt

Toen we in 2013 de eerste Jawbone-activiteitentracker reviewden vroegen we ons af of dit de fitnessarmband van de toekomst is. Ook over de Up by Jawbone-app waren we behoorlijk enthousiast. Maar tegelijk werd Jawbone geplaagd door problemen. Mensen raakten de afsluitdopjes van de armband kwijt en er waren al snel technische problemen met de producten. Jawbone raakte vooral in de VS bekend met Bluetooth-headsets, maar schakelde later over op fitnessproducten en speakers. Beide productgroepen hebben het bedrijf niet kunnen redden. Het ging al langere niet goed, maar Jawbone bleef de problemen steeds ontkennen. Ondertussen gingen er geruchten dat Jawbone bezig was om naar de medische sector over te stappen.

Jawbone UP3 varianten met verschillende armbanden

Nieuwe medische startup Jawbone Health Hub

CEO Hosain Rahman heeft inmiddels een apart bedrijf Jawbone Health Hub opgericht, bedoeld voor medische toepassing van de activiteitentrackers. Dat ontdekten The Information en Business Insider. Op het hoogtepunt zou Jawbone drie miljard dollar waard zijn geweest. Collegabedrijf Pebble pakte het slimmer aan: op het moment dat de verkoop en de productontwikkeling tegenzat gingen ze akkoord met een overname door Fitbit. Dat bedrijf worstelt nu met het maken van een eigen smartwatch.

Jawbone Jambox

Volgens The Information is Jawbone in feite al gestopt en zullen de resterende bedrijfsonderdelen worden verkocht. Jawbone hoopt dat dit nog veel geld oplevert, omdat ze zijn verwikkeld in een rechtszaak met Fitbit. Fitbit zou bedrijfsgeheimen hebben gestolen, maar Jawbone kreeg vorig jaar augustus geen gelijk van de rechter. Jawbone ging vervolgens in beroep, waardoor de zaak nog steeds loopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2017, 8:11
Categorie Accessoires
Onderwerp jawbone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.