jawbone up move broek

Jawbone stopt met UP-fitnessarmbanden, werkt aan medische wearable

Jawbone gaat stoppen met fitnessarmbanden en wil de audiodivisie verkopen. Het bedrijf werkt nog wel aan een medische wearable.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Jawbone, een bedrijf dat bekend is van fitnessarmbanden, speakers en Bluetooth-headsets, slaat een andere weg in. Het bedrijf is gestopt met de UP-armbanden en wil de speakerdivisie verkopen. Ondertussen wordt gewerkt aan een armband met hartslagmeter voor medisch gebruik.

Jawbone UP3

Update 1 juni 2016: Jawbone ontkent dat ze gaan stoppen met wearables. In een verklaring aan Engadget melden ze:

Speculatie dat Jawbone de wearablesmarkt zou verlaten of helemaal stopt, klopt niet. We blijven gericht op innoveren met geweldige wearableproducten. Het bedrijf is nog nooit eerder zou enthousiast geweest over wat er in de maak is.

Opvallend is overigens wel dat ze nergens in de verklaring het woord fitness noemen. Volgens de geruchten zou Jawbone verder willen gaan met gezondheidswearables, die meer zijn gericht op medisch gebruik.

Geen UP-fitnesstrackers meer

Jawbone heeft het de afgelopen maanden moeilijk gehad. Bluetooth-oordopjes zijn niet meer zo populair als vroeger en Bluetooth-speakers zijn geen spannend product meer. De laatste speaker van Jawbone dateert alweer van 2013 en de meest recente Bluetooth-headset werd in 2014 uitgebracht.

Twee bronnen melden nu dat het bedrijf de audio-producten wil verkopen en is gestopt met de verkoop van UP-fitnesstrackers. Volgens Tech Insider heeft Jawbone alle voorraad UP-bandjes verkocht aan een derde partij. Wel zijn ze nog bezig met een nieuwe wearable, maar het gaat daarbij om een hartslagmeter bedoeld voor medisch gebruik. Onzeker is of ze daarbij nog de merknaam UP zullen blijven gebruiken.

Medische wearable later dit jaar

De nieuwe wearable moet later deze zomer worden aangekondigd, maar het is nog onduidelijk wanneer het op de markt komt. Voor medische hulpmiddelen gelden strengere regels dan voor fitnessarmbanden voor recreatief gebruik. Jawbone wilde bij navraag niets zeggen over toekomstplannen, maar ontkent dat ze stoppen met wearables.

Jawbone Jambox

Jawbone (1999) was vooral populair in de VS. De Bluetooth-headsets van het bedrijf werden er zo populair dat Jawbone min of meer synoniem werd met headsets. In Europa was er wat meer concurrentie van andere merken, zoals Jabra, Plantronics en Sennheiser. Gek genoeg hebben we meer dan ooit behoefte om draadloos te kunnen bellen in de auto, maar de Bluetooth-headsets zijn grotendeels verdwenen. Je ziet ze alleen nog bij taxichauffeurs en anderen die beroepsmatig veel moeten bellen – maar zelfs daar zijn de Bluetooth-headsets vaak ingewisseld voor gewone oordopjes. In de toekomst zullen we steeds vaker losse Bluetooth-oordopjes gaan zien, die ook geschikt zijn om muziek te luisteren. Niet de producten die Jawbone maakt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 01 juni: Verklaring van Jawbone toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2016, 9:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen jawbone, wearable

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.