Jailbreak-tweak: voer nooit meer je iTunes-wachtwoord in (jailbreak)

Een jailbreak-tweak maakt het gebruik van de App Store nog gemakkelijker. Koop je een app, dan hoef je niet je wachtwoord met de hand in te vullen. Deze staat dan automatisch voor je ingevoerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Een aankomende tweak in de jailbreak-scene zorgt er voor dat je niet steeds opnieuw je iTunes-wachtwoord hoeft in te voeren. Je typt hem eenmalig in, waarna hij automatisch vermeld staat zodra je een volgende keer een app koopt. De tweak maakt het gebruik van de App Store een stuk gemakkelijker, maar gaat ook gepaard met de nodige risico’s. Er staat namelijk niets tussen jou en een onbekende die je telefoon heeft bemachtigd om je iTunes-account te plunderen.


De tweak werd ontwikkeld door Filippo Biga, van de bekende Italiaanse website iSpazio. Heb je de tweak geïnstalleerd, dan onthoudt de iPhone je iTunes-wachtwoord wanneer je hem in de App Store hebt ingevoerd. Kom je op een later moment terug om nog een aankoop te maken, dan staat het wachtwoord voor je ingevuld en hoef je alleen nog maar op de bevestigingsknop te drukken.

Het is een praktische oplossing voor een kleine frustratie onder velen, maar je moet je wel bewust zijn van de risico’s. Is je iTunes gekoppeld aan je creditcard of een bankrekening, dan kan een dief tot de maximale limiet gaan en dat kan al snel in de honderden of duizenden euro’s lopen. De app slaat je wachtwoord wel versleuteld op, waardoor kwaadwillenden hem niet buiten je iPhone kunnen gebruiken.

PasswordPilot is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.