Apple drukt kosten iPad 3 met vier nieuwe producenten

Een viertal nieuwe producenten gaat zich volgens de DigiTimes bezig houden met de iPad 3. Omdat deze bedrijven zich in Taiwan bevinden kan er bespaard worden op productiekosten.

Een concept voor de iPad 3.De DigiTimes schrijft dat Apple een viertal nieuwe producenten in huis heeft genomen voor de iPad 3. De vooral uit Taiwan afkomstige bedrijven moeten onderdelen gaan leveren voor de nieuwe tablet. De Taiwanese bedrijven maken het makkelijker voor Apple om te concurreren met andere tabletfabrikanten.


De nieuwe producenten zijn Novatek Microelectronics, Richtek Technology, Capella Microsystems en Integrated Memory Logic. Ze gaan zich onder andere richten op de stroomvoorziening, het lcd-scherm en de gamma/Vcon buffer in de iPad 3. Apple zou voor productie door Taiwanese bedrijven gekozen hebben, omdat ze daarmee beter de prijs kunnen drukken, beweert Digitimes. Volgens bronnen bespaart Apple hierdoor op de totale productiekosten, wat ze een betere concurrentiepositie geeft. In het beste geval voor de eindgebruiker betekent dit een iPad 3 met een lager prijskaartje dan voorheen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 juli 2011 om 15:46
Categorieën
Geruchten, iDevices

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.