Reacties voor: iWork kan voortaan ebooks in ePub-formaat maken

iWork, de kantoorsuite van Apple, kan voortaan tekstbestanden exporteren naar ePub-formaat, zodat je ze in iBooks kunt lezen.
Lees het complete artikel → iWork kan voortaan ebooks in ePub-formaat maken
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Houd dit nu in dat ik een boek als word file (.doc/ .pages) kan downloaden (zonder DRM) en die dan in iWork kan omzetten naar een ePub en dan op de iPad kan lezen?

    Dat zou wel beter zijn, en veel makkelijker. Kan je dus ook je eigen boeken/ texten omzetten en in iBooks lezen.

  2. Origineel geplaatst door Vinnyme
    Houd dit nu in dat ik een boek als word file (.doc/ .pages) kan downloaden (zonder DRM) en die dan in iWork kan omzetten naar een ePub en dan op de iPad kan lezen?Dat zou wel beter zijn, en veel makkelijker. Kan je dus ook je eigen boeken/ texten omzetten en in iBooks lezen.

    Daar klinkt het inderdaad naar. Wanneer Pages (uit iWork) de vormgeving redelijk overneemt van Word, lijkt me dat helemaal niet gek…

  3. Dit is natuurlijk een heel toffe manier om zelf iBooks te publiceren onder je vrienden en kennissen. Toffe ontwikkeling dit!

  4. Origineel geplaatst door Vinnyme
    Houd dit nu in dat ik een boek als word file (.doc/ .pages) kan downloaden (zonder DRM) en die dan in iWork kan omzetten naar een ePub en dan op de iPad kan lezen

    Of van PDF? Dat opent wel perspectieven.

  5. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van ePub ?

    Als ik kijk in de tabel op
    http://en.m.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_e-book_formats
    zie ik alleen maar dat .pdf meer (interactieve, multimedia) functies heeft.
    Dan lijkt dit toch meer een “omdat Adobe het zus doet, doen wij het zó”-uitvinding van Apple.

    Of hebben jullie andere ervaringen?

  6. Vandaag gelijk even mee gespeeld en werkt redelijk goed om PDF naar Epub te krijgen. Beste manier voor mij was om PDF in Adobe Reader (gratis) eerst te saven als .txt en daarna te kopieren naar Pages en tot slot te exporteren als Epub.

    Grote voordeel, zeker als je op de Iphone leest, is dat PDF eigenlijk plaatjes zijn en je dus vaak moet in- en uitzoomen om de pagina goed te kunnen lezen en dan weer op die pagina moet scrollen om alles te kunnen lezen. In Epub kun je gewoon lettergrootte aanpassen naar voorkeur en maakt hij dan meer of minder pagina’s aan.

    Enige vreemde is dat ik de gemaakte Epub in iBooks nog niet kan lezen. Het scherm blijft wit. In Stanza werkt het perfect. Misschien omdat ik nog een 3G heb, want iBooks is daarin sowieso erg traag en gebruikte boek is ruim 600 pagina’s. In ieder geval enorme verbetering ten opzichte van PDF’s

    Wel zul je voor het echt mooie nog wel wat moeten editen in Pages. Kop en voetteksten worden bijvoorbeeld ook meegekopieerd en staan dan niet meer zo netjes in je tekst automatisch, zoals dat bij een PDF wel het geval is.

    Over het geheel een veelbelovend begin en erg simpel te gebruiken.

  7. Zie ik dat verkeerd of is Documents To Go niet iets gelijkaardigs ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.