iWork exporteert boeken naar iPad-compatibel ePub-formaat

iWork, de kantoorsuite van Apple, kan voortaan tekstbestanden exporteren naar ePub-formaat, zodat je ze in iBooks op de iPad kunt lezen.

ibooks lezenApple’s kantoorpakket iWork heeft een update gekregen naar versie 9.0.4 en bevat een handige nieuwe functie voor mensen die van ebooks houden. Met iWork 9.0.4 is het nu mogelijk om bestanden te exporteren naar ePub-formaat, zodat je ze in iTunes kunt beheren om ze vervolgens op de iPhone te lezen via de applicatie iBooks. Apple heeft gekozen voor het ePub-formaat voor het lezen van boeken, maar gebruikt een andere DRM-methode dan de meeste andere aanbieders (die veelal voor Adobe DRM hebben gekozen). De nieuwe ePub-functie werkt alleen vanuit Pages, de tekstverwerker van iWork.

Voorheen kon je in Pages al exporteren naar Word, RTF, platte tekst en PDF-formaat. Die laatste optie bood al de mogelijkheid om zelfgemaakte boeken via iBooks te lezen. In de update zijn ook nog enkele bugfixes doorgevoerd, zoals een oplossing voor een probleem bij de weergave van tabellen in alle onderdelen (Pages, Keynote en Numbers).

Meer info over de update is te vinden op de site van Apple: iWork 9.0.4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2010, 8:04
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.