iphone-6-video

iWatch met 8GB opslag en meer Apple-voorspellingen voor 9 september

De iWatch krijgt 8GB opslag, de iPhone 6 een barometer en de iPad Air 2 komt misschien eerder dan je had verwacht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

8GB opslagruimte voor de iWatch, een iPhone 6 met 128GB opslag en een iPad Air 2 in september. Het zijn allemaal nieuwe voorspellingen van Ming-Chi Kuo, een Aziatische analist die vaker als eerste grote ontdekkingen deed. Vooral Kuo’s opmerkingen over de iWatch trokken onze aandacht, vooral omdat The Wall Street Journal vlak daarna ook nieuwe informatie over de iWatch naar buiten bracht. Ze schrijven dat de iWatch in meerdere uitvoeringen beschikbaar komt en met NFC werkt.


Beide modellen zouden een gebogen OLED-scherm hebben, met sensoren om gezondheids- en fitnessdata te meten. De NFC-functies zijn bedoeld om de iWatch breder inzetbaar te maken, bijvoorbeeld voor betalingen, maar ook voor synchronisatie met de iPhone.

iWatch

iwatch concept san franciscoKuo’s meest gedetailleerde voorspellingen gaan ook over de iWatch, waar hij de nodige technische specificaties over heeft gedeeld.

Het Apple-horloge krijgt 512MB RAM-geheugen en 8GB aan opslagruimte. Vooral dat laatste is bijzonder: tot vandaag hoorden we vooral dat de iWatch een accessoire voor de iPhone wordt, maar met 8GB opslag zou je bijvoorbeeld aardig wat losstaande apps op het horloge kunnen installeren. Met deze specificaties doet de iWatch wat denken aan de iPhone 4s, die Apple op het moment nog verkoopt met 8GB opslag en 512MB RAM.

De analist spreekt over twee schermformaten, van 1,3-inch en 1,5-inch. Dat sluit aan op eerdere berichten over meerdere varianten van de iWatch. Volgens de New York Times zal de iWatch een ‘flexibel’ display hebben, als ook draadloos kunnen opladen.

iPhone 6

iphone-6-videoHoewel Kuo geen denderende nieuwe functies van de iPhone 6 onthult, deelde hij wel een aantal bijzondere details. Zo denkt hij dat er een 128GB-opslagvariant wordt verkocht van zowel de 4,7-inch iPhone 6 als de 5,5-inch ‘iPhone 6L’. Eerder werd gedacht dat alleen de grote iPhone 6 zoveel opslag krijgt.

De iPhone 6 zou niet langer saffierglas voor de cameralens hebben. Deze zorgde kennelijk voor problemen bij de valtesten in Apple’s fabrieken. Wellicht heeft dit iets te maken met de dikkere cameralens die we op eerdere gelekte foto’s zagen.

Tot slot twee interessante details over de iPhone 6: de powerknop zou programmeerbaar zijn, waardoor apps hem op een specifieke manier kunnen gebruiken. En de iPhone 6 zou een barometer krijgen, iets waar we eerder ook al over hoorden.

iPad Air 2

ipad-air-2-mockup-4Kuo’s meest opmerkelijke voorspellingen gaan over de iPad Air 2: de nieuwe iPad zou al in september worden aangekondigd, tegelijk met de iPhone 6. De iPad mini Retina zou dan dit jaar worden overgeslagen. De analist sluit zich aan bij eerdere geruchten over een amper gewijzigd design voor de iPad Air 2. Het apparaat zou intern ietwat worden verbeterd met bijvoorbeeld de toevoeging van Touch ID.

Hoewel Kuo het vaak bij het rechte eind heeft gehad, is de vervroegde onthulling van de iPad Air 2 wat twijfelachtig. Tot nu toe heeft Apple altijd een apart evenement voor de iPad georganiseerd. Daarnaast zijn er veel minder iPad Air 2-onderdelen in het wild gespot dan de iPhone 6. Een korrel zout is wellicht wel op zijn plaats.

9 september

Het zal niet lang duren tot we weten of Kuo het bij het rechte eind heeft. Apple heeft de pers uitgenodigd voor een groot evenement op 9 september, waar vermoedelijk de iPhone 6 en iWatch worden onthuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2014, 21:26
Categorie Geruchten
Onderwerpen ipad air 2, iPhone 6, iwatch, Ming-Chi Kuo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.