360 Dyson slimme stofzuiger

Dyson onthult slimme robotstofzuiger met iPhone-app

Dyson heeft een slimme robotstofzuiger met een iPhone-app geïntroduceerd. De 360 Eye heeft een panoramacamera bovenop.

360 Dyson slimme stofzuigerHet heeft even geduurd, maar stofzuigerfabrikant Dyson heeft vandaag eindelijk een eigen robotstofzuiger geïntroduceerd. De 360 Eye heeft een volledig overzicht van je kamer en weet op deze manier waar hij precies moet stofzuigen. Daar gebruikt het apparaat een speciale camera voor met een blikveld van 360 graden. De 360 Eye heeft ook een bijbehorende iPhone-app waarmee je de stofzuiger start, stopt of gezette schoonmaakmomenten invoert.

Volgens Dyson is de 360 graden-camera meer dan een simpele gimmick. Met het brede beeld kan de stofzuiger namelijk driedimensionale objecten in de kamer identificeren, om zo te bepalen hoe ver hij van iedere muur is. Dit moet de 360 Eye slimmer maken van bestaande robotstofzuigers, waardoor hij ook minder snel tegen bijvoorbeeld een muur opbotst.

De Dyson 360 heeft een accuduur van ongeveer een half uur. Is hij klaar met stofzuigen of is de batterij bijna leeg, dan rijdt hij automatisch terug naar het oplaadstation. De robotstofzuiger wordt begin 2015 in Japan verkocht. Later dat jaar zal hij in het westen verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2014, 14:33
Categorie Accessoires
Onderwerp stofzuiger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.