Reacties voor: iTunes 12.2 met Apple Music nu beschikbaar

De nieuwe versie van iTunes, versie 12.2, is nu beschikbaar en voegt Apple Music toe. In dit artikel lees je hoe je deze nieuwe versie zo snel mogelijk binnenhaalt.
Lees het complete artikel → iTunes 12.2 met Apple Music nu beschikbaar
Lars Paymans -

Reacties: 45 reacties

  1. Binnen en draait als een tierelier. Op mn iPhone 5s al 8.4 staan en de muziek stond al direct op de nieuwe iTunes.

    blij 😉

  2. Draait bij mij ook super alleen begrijp ik de negativiteit van velen tov Apple music niet.

  3. Op de Mac al netjes binnen, die van Windows is nog niet te krijgen

  4. @ronny1967: Er zitten naar mijn mening nog een paar gaten in de service, maar het is een stap in de goede richting!

  5. ook nog niks binnen op windows
    heel vervelend dit 🙁

  6. Origineel geplaatst door Marvin
    ook nog niks binnen op windows
    heel vervelend dit

    Op Windows is hij inmiddels ook verkrijgbaar

  7. ITunes Windows 64 bit helaas nog niet te downloaden !

  8. Is nu eindelijk ook het probleem met het continue kwijt raken van album covers op je iPhone verdwenen? Ik heb na de iPhone update gisteren weer muzieknoten ipv album covers of foto’s van de artiest.

  9. Klopt het nu dat het hetzelfde werkt als bij spotify… ik maak online afspeellijsten aan, of volg bepaalde apple afspeellijsten, op mn mac en ze staan op alle devices?

  10. Fantastische app.

    Alleen 1 vraag, ik kom er gek genoeg niet uit??:

    Wanneer ik met de apple music app een afspeellijst aanmaak en vervolgens een nummer uit apple music deze in de afspeellijst zet, en ik ga naar de afspeellijst is deze bij mij gewoon leeg. Er verschijnen geen nummers hoevaak ik ook een nummer toevoeg. Iemand enig idee wat ik fout doe?

  11. @Robbie: Ja hoor, verschijnen ook op andere apparaten

  12. Update iCloud Library is bij mij in iTunes grijs, muziek die op mijn telefoon staat, wordt ook niet bijgewerkt. Iemand enig idee hoe ik dat moet oplossen?

  13. Weet iemand hoe je je al eerdere muziek in iCloud zet? Ze blijven bij mij lokaal staan…

  14. Het ziet er netjes uit hoor, het is een mooie toevoeging. Ik heb ook spotify geprobeerd maar ik vind dit toch een stuk overzichtelijker en daarbij komt dat mijn eigen muziek er natuurlijk ook netjes in zit. Op de iPhone vind ik de interface even wennen maar in iTunes zit het logisch in elkaar.

  15. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  16. @Vincent: Moet ik dat dan ergens instellen bij mij lukt dat namelijk niet echt…

    Al gevonden… moest nog vinkje zetten bij iCloud delen.. oeps.. 😉

  17. Ik ben 2 jaar geleden overgestapt van iTunes Match naar Spotify. Nu weet ik weer waarom…… Apple Music werkt totaal niet intuitief, kan geen playlists van Spotify importeren of converteren en het is een totaal onoverzichtelijke brei (zeker in combinatie met iTunes). Dat “connect” mogen ze er gelijk uit slopen, heeft geen meerwaarde en zit alleen maar in de weg. Ik denk dat ik over een jaar nog maar eens kijk. Ga snel weer verder met Spotify!

  18. Op de iPhone werkt het.
    Op mijn MacBook Pro (2011) krijg ik geen stream !!

    Iemand ook iets dergelijks, collega met macbook air (2011) heeft wel geluid?

  19. Vraag me af hoe lang het gaat duren voordat het “Apple Music” bestandsformaat gehackt is, zodat je ook na je abonnementsperiode deze tracks kan blijven beluisteren…

  20. Gelijk het icoontje terugveranderen naar de rode… 😋

  21. Origineel geplaatst door Pat
    Ik ben 2 jaar geleden overgestapt van iTunes Match naar Spotify. Nu weet ik weer waarom…… Apple Music werkt totaal niet intuitief, kan geen playlists van Spotify importeren of converteren en het is een totaal onoverzichtelijke brei (zeker in combinatie met iTunes). Dat “connect” mogen ze er gelijk uit slopen, heeft geen meerwaarde en zit alleen maar in de weg. Ik denk dat ik over een jaar nog maar eens kijk. Ga snel weer verder met Spotify!

    1!! Spotify werkt (nog) beter.

  22. Ik blijf ook voorlopig nog even bij Spotify. Ik vind Apple music nogal onoverzichtelijk werken. Hoop wel dat Spotify ook snel met die abonnementen van €14,99 voor 6 gezinsleden gaan komen.

  23. Dus ipv dat mensen zich heel even een beetje verdiepen erin verdiepen, schieten ze het meteen af omdat het “onduidelijk” is? Lui hoor.

  24. Wellicht zie ik iets over het hoofd, maar kan het zijn dat je geen nummers kan zoeken en vervolgens streamen via de “remote app”? (Zie je namelijk alleen je lokale bibliotheek)

    3 airplay boxen dus wens is streamen naar alle drie de boxen. Hub = mac mini die headless is en in meterkast staat. Wil niet steeds lopen prutsen met iets als “teamviewer”.

  25. @MLVC: Jij bepaalt toch niet wat voor andere mensen onduidelijk is of niet? Omdat jij het wel duidelijk vindt, hebben andere mensen zich er gelijk niet in verdiept?

    Als iets overzichtelijk en duidelijk is betekent het ook dat je je er niet heel erg in hoeft te verdiepen.

  26. @MLVC: Ik verbaas me meer over de hallelujah-verhalen die (zelfs vooraf al) over Apple Music geschreven worden. Goede geluidskwaliteit! Bye bye Spotify!

    Nou, ik vind Apple Music na een avondje uitproberen nog flink wat gaten hebben in de bediening (op iOS):
    – Al eens geprobeerd vanuit een track in een playlist naar het volledige album of de uitvoerend artiest te gaan? Werkt niet.
    – Liedjes aan favorieten toevoegen? Onduidelijk hoe dat werkt.
    – Vanuit een liedje een playlist aanmaken? Gaat niet, eerst een playlist aanmaken, daarna kun je dat lied eraan toevoegen.
    – Om nog maar te zwijgen over het lachertje dat Connect nu is.

    Zolang Apple dat soort basisdingen niet eens op orde heeft, twijfel ik er niet eens over om over te stappen van Spotify. Zeker niet omdat ik veel muziek deel via Spotify met vrienden. Als zij niet overgaan, blijf ik zeker bij Spotify.

    Overigens zie ik wel potentie voor Apple Music ;-). Ook bij mezelf. De samenvoeging van je eigen mp3’s met de streaming service van Apple heeft natuurlijk wel heel grote voordelen.

  27. Ik blijf lekker bij spotify geen zin om apple music helemaal opnieuw te instellen, ik heb nu al aantal afspeellijsten en bevalt mij prima zo.

    En mijn tv heeft spotify dus als ik daar muziek aanzet heb ik het zelfde, op mijn tv zit geen apple music.

  28. Origineel geplaatst door MLVC
    Dus ipv dat mensen zich heel even een beetje verdiepen erin verdiepen, schieten ze het meteen af omdat het “onduidelijk” is? Lui hoor.

    Heeft niets met verdiepen te maken, ik heb twee jaar lang getracht om iTunes Match te gebruiken en daardoor ken ik echt wel alle ins en outs van iTunes. Ik heb zelfs nog een hele collectie van 25.000+ nummers in iTunes zitten. Waar ik over val is dat Apple een product in de markt zet welke voortborduurt op de gebrekkige iTunes, waar zaken in zitten waar de meeste mensen (buiten USA) niet op zitten te wachten. Het intuïtieve gevoel wat je bijvoorbeeld in Spotify hebt ontbreekt volledig. Op het moment dat je hebt gevonden hoe je playlists kan zoeken loop je weer tegen het probleem aan dat het onoverzichtelijk getoond wordt. Dan heb je nog de verschillende schermen zoals, “Mijn Muziek”, “Afspeellijsten”, “Voor jou”, “Nieuw”, “Radio”, “Connect”. Je hebt geen overzicht door die verschillende schermen. Als je verwacht dat mensen van Spotify overstappen naar een product wat, wat dat betreft, zwaar achterloopt heb je wel een bord voor je kop.

  29. Probeer al sinds gister avond alles te updaten via app store! Hij blijft maar zoeken naar updates en haalt niks binnen of ziet niks. Dacht dat het eerst aan internet lag, maar na deze gereset te hebben is dit helemaal niet zo! Iemand enig idee??

  30. @Pat: Blijft toch raar dat je een nieuwe dienst niet even 3 mnd gratis probeert te ontdekken en alleen maar bent aan t zeiken dat Spotify beter is,heb je indertijd ook Spotify binnen een dag ontdekt…..??

  31. Ik heb nu alles geïnstalleerd en heb een familie abonnement. Nu heb ik een afspeellijst ‘Toplijsten’ aangemaakt. En wil ik daar de Top Nummers in (die staan bij ‘Nieuw’). Nu kan ik die één voor één met die drie bolletjes in die afspeellijst toevoegen, maar hoe kan ik die 150 nummers in één keer toevoegen aan die afspeellijst? Dit kan ik namelijk nergens vinden.

  32. Origineel geplaatst door Pinkel
    @Pat:
    Blijft toch raar dat je een nieuwe dienst niet even 3 mnd gratis probeert te ontdekken en alleen maar bent aan t zeiken dat Spotify beter is,heb je indertijd ook Spotify binnen een dag ontdekt…..??

    Hoezo, stel jij bent gewend om in een “normale” auto te rijden. Vervolgens komt Apple met de Apple Car…. 😉
    Je stap in en ontdekt dat er geen stuur in zit, na enig zoekwerk blijkt dat je eerst die auto moet machtigen om uberhaupt een stuur te hebben, vervolgens krijg je een sleutel om het stuur uit de achterbak te pakken. Dan rijd je weg en mist de pook, blijkt dat ie achterin het handschoenenkastje ligt en ga zo maar door….. Dan stap ik liever weer in mijn oude auto!

  33. Origineel geplaatst door Pat
    Je stap in en ontdekt dat er geen stuur in zit, na enig zoekwerk blijkt dat je eerst die auto moet machtigen om uberhaupt een stuur te hebben, vervolgens krijg je een sleutel om het stuur uit de achterbak te pakken. Dan rijd je weg en mist de pook, blijkt dat ie achterin het handschoenenkastje ligt en ga zo maar door…..

    Hahahaha, geweldige uitleg! Plus één!

  34. Origineel geplaatst door Robbie
    @Vincent: Moet ik dat dan ergens instellen bij mij lukt dat namelijk niet echt…
    Al gevonden… moest nog vinkje zetten bij iCloud delen.. oeps.. 😉

    Vinkje bij iCloud delen ? Waar staat dat ergens ? Heb nu ontdekt dat als ik een “bestaande” afspeellijst toevoeg aan “Mijn muziek” op iPhone, dat deze dan toch NIET verschijnt in iTunes op iMac 🙁

  35. Gedownload via itunes.apple.com. De Mac App Store loopt helemaal vast, waarschijnlijk vanwege de drukte.

    Ik ben niet zo geïnteresseerd in Apple Music, maar de radio’s spreken mij wel aan. Beats 1 is oké.

    Ik vind het ‘mijn muziek’-scherm minder mooi dan voorheen. Er zit nu minder ruimte tussen de albumhoezen.

    Wat ik wel mooi vind is dat je de letters in de lijstweergave klein kan maken. Ook staat er nu een mooie meekleurende balk boven elke afspeellijst.

    Één stap vooruit, één stap terug, naar mijn mening.

  36. Het valt me een beetje tegen, ik kan veel muziek niet vinden die wel in de iTunes store te koop staan, deze muziek staat wel in Spotify. Voorbeeld: Soundtrack Jurassic World staat wel in iTunes store niet in Apple Music.

    Ik vind het er wel mooier uitzien dan Spotify maarja als veel muziek er niet opstaat houdt het voor mij nu even op wellicht gaat er nog snel meer toegevoegd worden, tot die tijd hou ik het bij Spotify 🙂

  37. Ik denk dat sommigen hier toch wel iets te snel een conclusie denken te kunnen trekken… Spotify intuïtief?? Laat me niet lachen…

    itunes/music op m’n macbook, imac, ipad en iphone: alles loopt perfect synchroon, ik kan alle apparaten tegelijk laten draaien op dezelfde account zonder dat ze elkaar in de weg zitten (zoals met spotify), afspeellijsten maken gaat makkelijker dan én zijn beter te managen dan die chaotische zooi in spotify. En zo kan ik nog even doorgaan. En het aanbod? Alsof alle muziek in Spotify & Co beschikbaar is.

    Spotify maakt al 3 jaar geen winst en zal nu veel klanten kwijt raken EN de abonnementsprijzen naar beneden moeten aanpassen om überhuapt te kúnnen concureren. Benieuwd hoe lang ze dat gaan volhouden in Zweden.

  38. Veel mensen die klagen over hoe slecht Music is t.o.v. Spotify zijn waarschijnlijk vergeten hoe Spotify was toen het begon. In het begin kon je enkel op uitnodiging Spotify gebruik maken.

    Sommige dingen moet je even uitzoeken, maar eenmaal uitgezocht is het heel duidelijk. Er zijn her en der nog kleine bugs die meer te maken hebben met de drukte op de server dan wat anders.

    Liedjes die je een hartje geeft die worden meegenomen in je suggesties voor ‘Voor jou’. Als je een slimme afspeellijst maakt/aanpast dat hij de liedjes met hartjes meepakt, dan heb je een favorieten lijst gemaakt die zich automatisch bijwerkt. Verder is het net zo makkelijk zo niet makkelijker dan Spotify.

  39. @Lastminuteguy: Dat spotify niet perfect was toen het net begon heeft te maken gehad met het feit dat ze geen voorbeelden hadden. Ze hebben alles vanaf de grond opgebouwd. Steeds naar wens van de klant. Apple heeft genoeg voorbeelden en geld hoe het wel moet en kan dus niet aankomen kakken met iets dat nog in kinderschoenen staat. Het moet gelijk goed werken? PUNT!
    Ze hadden het top kunnen maken door veel te jatten van Spotify of Deezers etc. Daar schromen ze niet voor (zie veel dingen die ze hebben gejat uit de jailbreakscene)

    Apple Music ziet er niet uit. Werkt slecht, onoverzichtelijk en vindt niet eens alle muziek.

    Ik blijf lekker bij Spotify! Adieu!

  40. Haha, wat een grap. Je mag 🍏music drie maanden gratis proberen. Maar geef wel effe een creditcard nr. anders kom je er niet in. 😂😂😂

  41. Werkt super hier op de mbp en 3 iPhones met familie sharing !

  42. Ik heb te weinig geld op mijn itunes tegoed staan en bezit geen cc, dus kan het niet proberen….

    Beetje jammer ..

  43. Weet iemand waar het hartje bij de ster-rating voor staat? Bij het klikken, wordt dit ergens zichtbaar buiten mijn eigen iTunes bibliotheek?

  44. Als ik een eerder gekocht nummer uit de iTunes Store verwijder uit Apple Music omdat ik hem niet offline beschikbaar wil hebben (in verband met opslagruimte) is hij ook niet meer terug te vinden in mijn ‘aangekochte muziek’ in iTunes. Als ik het nummer opzoek in de iTunes Store zie ik wel dat ik hem gekocht heb maar kan hem daar niet meer downloaden… help..

  45. iTunes 12.2 heeft nogal veel problemen met de iTunes Store…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.