Wired Spoken Editions in iTunes

iTunes gaat nieuws voorlezen met nieuwe Spoken Editions

Apple gaat iTunes Spoken Editions introduceren: artikelen die worden voorgelezen, zodat je op de hoogte blijft door te luisteren.

Apple heeft plannen om een nieuwe sectie aan iTunes toe te voegen. In ‘Spoken Editions’ kun je luisteren naar voorgelezen artikelen van populaire nieuwssites. De voorgelezen artikelen zijn ideaal voor mensen die tijdens het sporten of autorijden op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws. Bij Spoken Editions gaat het om korte uitzendingen waarin de artikelen te horen zijn. Gelekte informatie op iTunes maakt duidelijk dat Apple samenwerkt met uitgevers zoals Wired, TIME en Forbes.

Wired gaat bijvoorbeeld Spoken Editions uitbrengen voor de secties Business en Science. Ook kun je het algemene nieuws van de voorpagina van Wired beluisteren. TIME Magazine is van plan een voorleesprogramma te maken met de naam ‘The Brief’. Andere partijen die meedoen zijn Playboy, Bustle, .Mic, OZY en TechCrunch, zo bleek uit speciale pagina’s die zichtbaar waren in iTunes. Sindsdien zijn de pagina’s weer weggehaald.

De Spoken Editions zijn een soort podcasts. Ze zouden gemaakt zijn door SpokenLayer, een bedrijf dat al podcasts en audioprogramma’s maakt voor Forbes en andere uitgevers. Ze zijn te vinden op iTunes en Soundcloud. Bij Spoken Editions verdienen de uitgevers geld met audio-advertenties. De inkomsten daarvan worden gedeeld met SpokenLayer.

Volgens insiders komen de Spoken Editions begin oktober beschikbaar, maar waarschijnlijk nog niet in het Nederlands.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.