iCulture iKids logo

iKids week 38: Isoland, Samorost 3 en Faily Rider

In de iKids van deze week bespreken we de prachtige puzzelspellen Isoland en Samorost 3 en motorgame Faily Rider.

iCulture iKids logo De Tsjechische makers van avonturenspel Machinarium (link) – je weet wel, die prachtige app over dat robotje dat onder de prijzen werd bedolven – hebben sinds kort een nieuwe applicatie: Samorost 3 (link). Ook dit avonturenspel is weer een aanrader. Verder in deze iKids: racen op de motor in Faily Rider (link) en puzzels oplossen in het mysterieuze Isoland (link).

Samorost 3

In Samorost 3 worden kinderen van 9 jaar en ouder wederom ondergedompeld in een magische wereld met een prachtige eigen tekenstijl en bijzondere muziek. Ditmaal draait het verhaal om een dwergje dat met de krachten van zijn nieuwe tovertoeter door de ruimte reist om zijn roots te vinden. Het spel bestaat uit negen verschillende werelden – vijf planeten en vier manen – waar bijzondere dieren en wezens wonen, van levensgrote miereneters tot magische motten met kleurige vleugels. In Samorost 3 kan je heerlijk ronddwalen: hier en daar tik je op een animatie, af en toe los je een puzzel op, maar ondertussen ben je volledig in een ander universum.

Faily Rider

Faily Rider is de opvolger van het goed gewaardeerde Faily Brakes (link), maar dan voor motormuizen. In de app moeten kinderen van 9 jaar en ouder in een vierkante wereld door de woestijn racen omdat een geit hen van de weg heeft geduwd. Het resultaat is een gevaarlijke tocht langs ravijnen, cactussen en rotsblokken, die natuurlijk allemaal precies in de weg staan. Het spel is verder simpel: probeer een zo groot mogelijke afstand af te leggen en ondertussen zoveel mogelijk munten te verzamelen. Leuk bedacht: wanneer je valt zie je daarna jouw blunder in slow motion terug, ter lering en vermaak. Faily Rider is gratis, maar voor veel bestuurder, motoren en outfits betaal je geld. Wie dit spel leuk vindt raden we aan in ieder geval één item te kopen, want op die manier koop je de advertenties af.

Isoland

Isoland lijkt met zijn duistere tekenstijl een vreemde eend in de zoete roze wereld van de kinderafdeling in de App Store, en dat intrigeert. In de app spelen kinderen onderzoekers die naar een mysterieus eiland afreizen, genaamd Isoland. Wanneer ze aankomen hebben ze pas door dat ze gevangen zitten. De enige manier om achter de geheimen van het eiland te komen (en jezelf te bevrijden) is alle puzzels oplossen. Isoland is wederom een point-and-click avonturenspel, waar het echt om de details gaat. De kleinste aanwijzingen kunnen de sleutel naar jouw vrijheid betekenen. Isoland is genomineerd voor de IndiePlay Award in de categorie ‘best art’, en wij begrijpen wel waarom.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 september 2016 om 9:25
Onderwerp
Categorie
Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.