itunes logo

iTunes geeft klanten te weinig vrijheid

De Europese Commissie gaat de afspraken tussen Apple en de grote platenmaatschappijen onderzoeken. De EU klaagt over kartelregels en regionale beperkingen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes logoDe Europese Commissie gaat de afspraken die Apple met de grote platenmaatschappijen heeft gemaakt, nader bekijken. De EU gaat er vanuit dat Apple de kartelregels overtreedt.
Het gaat daarbij niet om de koppeling van de iTunes Store met de iPod of de dominantie van Apple’s iPod-muziekspeler. Kern van het onderzoek zijn de regionale beperkingen voor klanten. Het aanbod van de iTunes Store verschilt per land, waarbij klanten tegen obstakels aanlopen als ze in andere landen willen kopen. Als je als Nederlander in de Belgische iTunes Store wilt kopen, moet je beschikken over een Belgische creditcard. Daarmee wordt volgens de Europese Commissie artikel 81 van het EU-verdrag geschonden. Apple en de platenmaatschappijen hebben twee maanden de tijd om te reageren. Mochten regels zijn overtreden, dan dreigt een boete ter hoogte van 10% van de jaarlijkse omzet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 21:55
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.