itunes logo

Vanaf nu DRM-vrije muziek in iTunes

Volgens speculaties zou Apple vandaag het Beatles-oeuvre aankondigen, maar de persconferentie bracht onbeveiligde DRM-vrije muziek van EMI. Eric Nicoli van EMI kondigde het aan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes logoVolgens sommige speculanten zou Apple vandaag aankondigen dat de Beatles in de iTunes Store zouden worden opgenomen. Maar de persconferentie van Apple bracht heel ander nieuws: EMI-baas Eric Nicoli was bij Steve Jobs te gast en kondigde aan dat Apple voor het eerst onbeveiligde, DRM-vrije muziek gaat verkopen. Dat is spectaculair nieuws, want EMI was tot voor kort sterk voorstander van digitaal rechtenbeheer (DRM), als één van de vier grote muziekconcerns.

EMI gaat de onbeveiligde muziek in MP3-, WMA- en AAC-formaat aanbieden. Apple kiest voor de iTunes Store uiteraard het AAC-formaat. Vanaf mei zijn ze in twee maal zo hoge kwaliteit (256 kbps in plaats van 128 kbps) te koop. De onbeveiligde muziek is wel iets duurder: niet de gebruikelijke prijs van $0,99 maar $1,29. Wie zijn bestaande muziekcollectie wil upgraden kan dat voor $0,30 per muzieknummer doen. De prijs van een compleet album blijft wel gelijk: $9,99 in de VS en €0,99 in Europa.
Begin februari hield Jobs nog een pleidooi voor DRM-vrije muziek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 21:58
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen drm, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.