iTunes Music Store geopend in 56 nieuwe landen

iTunes Music Store is vannacht in 56 nieuwe landen beschikbaar gekomen. Rusland, India, Indonesië en Turkije kunnen nu muziek kopen via iTunes.

itunes music indiaApple heeft de deuren van de iTunes Music Store vannacht opengezet in 56 nieuwe landen. Daarmee komt het totale aantal landen waar je muziek via iTunes kunt kopen op 119. De nieuw toegevoegde landen zijn Rusland, Turkije, Indonesië en India. In de meeste landen gaat het alleen om toegang tot betaalde muziek, maar in Rusland, Turkije en India kunnen de gebruikers ook films en video’s aanschaffen. Net als in andere landen waar de iTunes Music Store al beschikbaar was zal e ook aandacht zijn voor lokale artiesten. In Rusland stuurde Apple gisteren op de valreep nog een uitnodiging rond voor een evenement dat vandaag plaatsvindt.

Websites als TechCrunch ontvingen een uitnodiging voor een muziekevenement in het GUM-winkelcentrum vlakbij het Rode Plein in Moskou. Er gaan aan jaren geruchten dat er een iTunes Store in Rusland zou komen. Europese landen als Bulgarije en Roemenië kregen vorig jaar al toegang tot de iTunes Store waardoor alle EU-landen inmiddels zijn voorzien. Rusland moest acht jaar wachten maar heeft nu toegang tot 20 miljoen nummers. Lokale artiesten zoals Elka in Rusland en Sezen Aksu in Turkije moeten de nieuwe kopers overhalen om muziek voortaan bij Apple te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 9:25
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.