‘Tim Cook communiceert meer met zijn personeel dan Steve Jobs’

Tim Cook zou meer communiceren met zijn personeel dan Steve Jobs en ook geregeld luisteren naar suggesties. De CEO staat inmiddels ongeveer twee maanden aan het hoofd van Apple.

Tim Cook Steve JobsDe Wall Street Journal heeft gekeken hoe Tim Cook het als CEO van Apple doet. Cook volgde Jobs eind augustus geleden op, nadat het bekende icoon aftrad wegens ziekte. Volgens bronnen dichtbij Apple houdt Cook zich bezig met zaken die Jobs niet interesseerden en zou hij ook geregeld luisteren naar suggesties van personeel.


Wall Street Journal schrijft het volgende:

In de afgelopen weken heeft Cook zich beziggehouden met administratieve zaken die Jobs nooit interesseerden, zoals promoties en corporate rapportagestructuren, aldus mensen bekend met zijn werk. De nieuwe 50 jaar oude CEO communiceert ook meer met zijn personeel dan zijn voorganger. Zo heeft hij verschillende e-mails verstuurd naar zijn werknemers, waarin hij ze aanspreekt als “Team”.

Cook heeft een paar kleine veranderingen gemaakt binnen Apple. Zo splitste hij onderwijs-divisie in tweeën, waardoor deze nu dichter bij Apple zelf werkt. Dit betekent echter niet dat heel Apple snel zal veranderen. “Cook is geen fan van reorganisaties”, vertelt iemand binnen het bedrijf aan de Wall Street Journal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.