iTunes doelwit van phishing-aanval

Gebruikers van iTunes kunnen sinds een paar dagen spammailtjes in hun mailbox vinden, waarin ze worden uitgenodigd om hun financiële gegevens te corrigeren. Oh ja, en doe er ook maar meteen je Social Security number en het antwoord op de standaard beveiligingsvraag bij...
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

PhishingVolgens securitybedrijf Proofpoint lopen gebruikers van iTunes gevaar om in een nieuwe phishing-truc te trappen. Gebruikers krijgen sinds gisteren spamberichten toegestuurd waarin ze worden opgeroepen om een probleem met hun iTunes-account op te lossen. De meegeleverde link gaat naar een website die eruit ziet als een iTunes-pagina waarop je je financiële gegevens kunt bijwerken. Na het invullen van je creditcardnummer, veiligheidscode, Social Security-nummer (huh?) en de meisjesnaam van je moeder (tweemaal huh?) zou alles weer in orde moeten zijn.

“We zijn er gewend aan geraakt dat gangbare bedrijven en merken zoals PayPal, eBay en Citibank aangevallen worden”, zegt Andrew Lochard, manager bij Proofpoint. “Maar we hebben nog nooit Apple als doelwit gezien”. Volgens Lochart is deze phishing-actie waarschijnlijk een gevolg van het feit dat Apple steeds verder groeit waardoor het een aantrekkelijk doelwit wordt.

Ook denkt Lochart dat de criminelen iTunes-gebruikers als een aantrekkelijke prooi zien omdat de gebruikers gemiddeld jong zijn. Volgens Lochard zijn tieners en jongvolwassenen meer vertrouwd met internet en zien er geen probleem in om hun naam, leeftijd en school op MySpace te zetten. Toch hebben de criminelen met deze iTunes-phishingtruc slecht werk geleverd: de URL ziet er niet uit alsof je op een website van Apple terechtkomt.

Lees ook: Apple ID: de complete uitleg. Hoe je het phishingfilter gebruikt lees je hier: Phishingfilter op iPhone en iPad gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2013, 17:01
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, paypal, phishing

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.